speranta pentru sufletul tau (pentru alte religii care nu au legatura cu religia crestin-ortodoxa)

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

speranta pentru sufletul tau (pentru alte religii care nu au legatura cu religia crestin-ortodoxa)

Mesaj  relystoi la data de Vin Ian 14, 2011 7:26 pm

Imagineaza-ti cumplita boala a leprei mancand un om de viu. Bietul lepros din Matei 8:2 nu a mai putut suporta suferinta sa, asa ca a venit la loc public pentru a-L cauta pe Isus. El avea nevoie sa stie daca Isus dorea sa il vindece. Atunci cand L-a vazut pe Isus, a cazut la picioarele Sale si a zis: “Doamne, daca vrei, poti sa ma vindeci.” (Matei 8:2) Fiul lui Dumnezeu a privit la cel proscris cu dragoste in ochi, Si-a intins mana, l-a atins si i-a zis: “Vreau. Fii curatat!” (Matei 8:3)

Probabil ca suferi de vreo boala si te intrebi daca Dumnezeu vrea sa te vindece? Nu esti sigur daca El vrea sa te vindece fiindca asa cum ai vazut oamenii fiind vindecati, ai vazut si oameni care nu au fost vindecati. Prietene, nu privi spre experientele oamenilor. Priveste spre cruce! La fel de sigur precum Isus a purtat pacatele tale, El a purtat si bolile tale!

Doresc sa iti dau astazi o fundatie solida pentru a crede acest adevar. In capitolul 53 din cartea Isaia, capitolul care descrie crucificarea DOMNULUI nostru, spune in versetul 4: “Cu siguranta, El bolile noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui.” Acum, haide sa invatam putina ebraica. Cuvantul “bolile” si “durerile” din acest text inseamna “boli” si “dureri” in textul ebraic original. Astfel ca Isaia s-a referit la vindecare fizica.

Odata, i-am cerut unui prieten de-al meu, care era evreu, sa citeasca acest verset in Biblia sa ebraica si sa imi spuna ce inseamna. Acesta mi-a zis ca Biblia lui spune foarte clar ca Isus a purtat bolile noastre si a luat asupra Lui durerile noastre.

In cazul in care aceasta nu este destul, priveste in Matei 8:16-17: “… I-au adus multi demonizati, si a scos spiritele cu un cuvant si i-a vindecat pe toti cei suferind, ca sa fie implinit ce s-a spus prin profetul Isaia, zicand: ‘El Insusi a luat slabiciunile noastre si a purtat bolile noastre.’” Matei citeaza Isaia 53:4, zicand ca Isus a luat “slabiciunile” noastre si a purtat “bolile” noastre. Contextul de aici se refera la vindecare fizica.

Prietene, daca doar ai crede acest adevar, zilele tale de boala se vor incheia. Vei umbla in sanatate mai mare deoarece Acela care cu siguranta a purtat bolile tale si a luat asupra Lui durerile tale iti zice: “Vreau. Fii curatat!”
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Vai de voi carturari si farisei fatarnici ! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma , din marar si din chimen, si lasati nefacute cele mai însemnate lucruri din Lege : dreptatea, mila si credinciosia ; pe acestea trebuia sa le faceti , si pe acestea nu treb

Mesaj  relystoi la data de Vin Ian 14, 2011 7:42 pm

Dave Daravecky, un cunoscut jucator de baschet din SUA, a fost descoperit a fi bolnav de cancer. De cinci ori pe saptamîna, timp de opt saptamîni, el a condus timp de o ora si jumatate de la casa unde locuia , pîna la un spital care trata afectiuni cancerigene din Cleveland.

Primele calatorii de acasa si pîna la spital si înapoi spre casa i s-au parut lungi si interminabile. În urmatoarele zile însa, a început sa admire felul în care vegetatia începea sa-si schimbe haina, dobîndind un colorit fermecator specific zilelor de toamna .

În acest fel, monotonia calatoriilor din primele zile a trecut . Dave, a început sa urmareasca cu atentie ondulatiile dealurilor si schimbarile din natura, care nu mai avea aceeasi haina ca în ziua precedenta.

Aceste lucruri l-au fermecat; iar timpul petrecut în acele calatorii zilnice, pentru el a devenit o oportunitate pentru a creste în credinta. Ascultînd casete ale celor mai îndragiti predicatori , el a început sa se gîndeasca la viata sa si sa se roage cu multa ardoare.

De multe ori asculta casete cu mizica crestina si cînta împreuna cu interpretul. ” Vocea mea nu se potrivea cu cea a interpretului, a marturisit Dave, dar în acel timp dealurile prindeau viata , iar padurea cînta împreuna cu mine”. Erau cele mai înaltatoare momente pe care le petrecea în singuratate cu Dumnezeu , fara sa fie întrerupt de nimeni.

Cele opt saptamîni de experiente zilnice petrecute în timpul calatoriilor spre spitalul din Cleveland , l-au înviorat spiritual si l-au întarit în credinta.

„ Am avut nevoie de acel timp de singuratate cu Domnul , spunea Dave, mai mult decît tratamentul cu radiatii pe care îl faceam la spital . Daca radiatiile au tratat cancerul trupului, prezenta lui Dumnezeu si-a Duhului Sau , din timpul calatoriilor spre spital , a tratat cancerul sufletului meu ! Radiatiile prezentei lui Dumnezeu mi-au umplut inima de bucurie si m-au întarit în cele mai grele momente ale vietii „

Esti interesat de boala sufletului tau ? Daca doresti tratament si vindecare, reteta si leacul este la Dumnezeu !

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu fiu nepasator de boala sufletului meu si da-mi putere sa caut vindecarea numai la Tine. Amin
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Înainte ca să Mă cheme

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 4:09 pm

În primăvara anului 1875, cunoscutul misionar în China, Hudson Taylor, era pe punctual de a pleca spre Londra. Făcuse cunoştinţă cu un prinţ rus, care i-a propus să călătorească împreună. “Dar biletul meu este doar pentru clasa a 3-a”, a răspuns Taylor. “Dar biletul meu îmi dă dreptul să folosesc şi clasa a 3-a”, a răspuns rusul. Astfel au călătorit împreună. Pe drum, prinţul şi-a scos portmoneul, a luat o bancnotă de 50 de lire sterline şi a spus: “Îmi permiteţi să vă dau aceasta pentru lucrarea Domnului din China?” – “Cred că intenţionaţi să-mi daţi numai 5 lire sterline”, a spus Taylor puţin încruntat, “iar aici sunt 50! Îmi penmiteţi să vi le înapoiez?” – “Nu, nu pot să-i primesc înapoi. Mi-am propus desigur să dau numai 5 lire, dar Dumnezeu m-a îndemnat să dau înzecit. De aceea rămâne aşa!”

Impresionat de acest eveniment, după sosirea sa în Londra, Taylor s-a dus imediat la o adunare de rugăciune. Acolo urmau să se înalţe rugăciuni pentru lucrarea din China, pentru care erau necesare încă 49 de lire sterline; dar casa era goală. În timp ce credincioşii se rugau, Taylor a venit şi a pus cele 50 de lire pe masă.

Ce Dumnezeu minunat, care ascultă rugăciunile! Da, “înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte că să isprăvească vorba, îi voi asculta!” Îl cunoşti pe acest Dumnezeu ???

“Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte că să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

Ce parere aveti?
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Întristarea

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 5:41 pm

Un prinţ din nordul indiei, putred de bogat, a scos din tezaur cel mai frumos diamant pentru a-l monta în coroana miresei lui. La încredinţat giuvaierului său preferat, însă într-o clipă de neatenţie cleştele acestuia a alunecat brăzdând minunata nestemată. Dezamăgirea a fost imensă şi pentru prinţ, şi pentru meşter. Un meşter bătrân, s-a prezentat la palat şi a rugat să-I fie încredinţat lui diamantul pentru a-l reface.

A doua zi, ochii uimiţi ai prinţului au putut admira cel mai frumos diamant din câte s-au văzut vreodată. Cu o mare măestrie, priceputul meşter preschimbase zgârietura adâncă, în tulpina unui trandafir înflorit ce scânteia în mii de văpăi.

Meditând la aceste mici versuri, ajungem la concluzia căci “…întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă” (2 Corinteni 4.17). Tu, care eşti în strâmtorare, în necaz, în întristare, adu-ţi aminte că Dumnezeu prin toate acestea vrea să te îndrepte spre mântuirea sufletului tău, care este mai de preţ decât orice din această lume !

“Adevărat, adevărat vă spun că, voi veţi plânge şi vă veţi tângui, iar lumea se va bucura; vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.” Ioan 16.20
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Vas părăsit

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 5:44 pm

mi este mâhnit duhul în mine, îmi este tulburată inima în lăuntrul
meu. – Psalmi 143,4
Iată, uită-te la vasul acela de acolo”, zise unul din echipajul de pe Dei Gratia.
„Nu ţi se pare ceva ciudat cu el?”
„Da”, răspunse un altul. „Se pare că este în derivă, fără nicio direcţie.”
„Nu-mi vine să cred”, spuse un al treilea. „Pur şi simplu nu se poate să se
alfe un vas aici în mijlocul Oceanului Altantic fără căpitan şi echipaj. Trebuie
să fi e ceva în neregulă.”
„Oliver, du-te până acolo şi cercetează!” a ordonat căpitanul David Morehouse,
locţiitorului. „Afl ă ce se petrece acolo.”
Apropiindu-se de vas, echipa de cercetare a observat că acesta era vasul
Mary Celeste. El fusese ancorat la New York în acelaşi timp cu Dei Gratia. Ei
au strigat, dar nimeni n-a răspuns. Trăgând în lungul vasului, oamenii s-au
căţărat pe bord. Acolo n-au găsit pe nimeni.
În bucătăria vasului au descoperit apă şi hrană din belşug. Nu era nicio
dovadă că valurile ar fi inundat vasul, măturând pe pasageri peste bord. O
haină de femeie şi jucării de copil zăceau în jur ca şi când proprietarii ar fi
plecat în grabă. O scrisoare, scrisă pe jumătate, se afl a pe masa din cabina
semnalului. Bărcile de salvare au dispărut, dar cele zece persoane care se afl au
pe vas când acesta a părăsit New York-ul n-au mai fost găsite niciodată. Ce s-a
întâmplat a rămas încă o taină.
Echipajul de pe Dei Gratia a remorcat vasul pustiu, l-au dus la Gibratlar şi
a predat cazul tribunalului Viceamiralităţii Britanice. Vasul a fost redat proprietarilor,
iar echipajul de pe Dei Gratia a primit o recompensă de 3.500 de
dolari.
Acel vas singuratic, lăsat să navigheze singur, necondus, pe vasta întindere
a Oceanului Atlantic este ceva asemănător cu acei oameni care nu cunosc pe
Isus. Viaţa lor este goală. Ei n-au nicio ţintă. Se pare că vasul vieţii lor n-are
niciun căpitan. Ei navighează, duşi de curent, spre nimicire.
O inimă fără Hristos este întotdeauna singuratică. O viaţă fără El este
goală şi fără însemnătate. La drept vorbind, fără El, ce putem face? Fără El,
unde putem merge? Fără binecuvântările Lui în viaţa noastră suntem sortiţi
la nereuşită. Fără călăuzirea Lui suntem ca un vas pe mare fără căpitan sau
echipaj. Fără El suntem pierduţi.
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Îngropat de viu

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 5:47 pm

Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul şi El i-a izbăvit
din necazurile lor. – Psalmi 107,13
În orele timpurii ale dimineţii zilei de 17 decembrie 1968, Barbara Jane
Mackle, în vârstă de 20 de ani, fiica unui milionar din Florida, a fost răpită
şi ţinută spre a fi răscumpărată pentru suma de 500.000 de dolari.
Barbara a fost dusă într-un loc singuratic din pădure, în afara Atlantei,
Georgia, unde a fost forţată să intre într-un fel de ladă-sicriu care a fost
îngropată în pământ. Capacul a fost înşurubat ermetic şi ea a auzit cum
pământul a fost aruncat cu lopata peste capacul cutiei. Era îngropată de vie.
„Te scoatem când vom primi banii”, a spus unul dintre răpitori. Dar vor
veni banii la timp?
Cutia în care se afl a Barbara nu era destul de mare pentru a sta în ea în
picioare. Nici nu se putea întinde complet. Într-un colţ se afl a o lumină, un
întrerupător pentru o lampă şi un ventilator. Totul era conectat la o baterie,
într-un loc din spatele capului ei. Instrucţiuni tipărite spuneau că bateria avea
să dureze şapte zile dacă nu va folosi lumina.
La început, ea s-a luptat să ridice capacul, să strige, să facă ceva în situaţia
în care se găsea, dar până la urmă a renunţat. Nu era nimic ce ar fi putut să
facă, ci doar să încerce să-şi stăpânească temerile.
Apa picurată în cutie a umezit-o şi a făcut să-i fi e frig. Becul a plesnit şi s-a
stins. Întunericul a îngrozit-o.
Se gândea la moarte. Ce va fi dacă răpitorii nu vor face cunoscut locul
unde se afl a ea, chiar după ce au primit banii? Ce va fi dacă ei o vor părăsi
pentru totdeauna? Dar dacă poliţia n-o va putea găsi?
Barbara nu se gândise prea mult la Dumnezeu mai înainte. Ea era prea
ocupată pentru a găsi plăcere în rugăciune. Dar acum, când era îngropată de
vie, ea a început să se roage. Ea a vorbit cu Dumnezeu ca şi când El ar fi fost
acolo lângă ea.
Ea a spus: „Doamne, Dumnezeule, ştiu că Tu nu ai de gând să mă laşi să
mor. Chiar dacă nimeni altul nu ştie unde mă afl u, Tu ştii.”
Dumnezeu a auzit rugăciunea Barbarei. La orele 12,47 după-amiaza, în
ziua de 20 decembrie, răpitorii au sunat la FBI şi le-a dat instrucţiuni despre
locul unde se afl a îngropată. Patru ore mai târziu, ea a fost găsită vie şi
sănătoasă.
Dumnezeu este tot atât de binevoitor să asculte şi rugăciunile tale.
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Pretenţia Salvatorului

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 5:54 pm

În Africa, un foc a distrus o colibă. A ars repede şi a omorat întreaga familie, cu o excepţie. A fost văzut un străin intrând în fugă în colibă. Acesta a smuls din flacări un mic băiat şi l-a dus în siguranţa, apoi a disput în întuneric. A doua zi, tribul s-a strâns pentru a decide ce se va întampla cu băieţelul. Din superstiţie au ajuns la concluzia că trebuie să fie un copil deosebit, de a supravieţuit focului. Un bărbat alb a stăruit să adopte copilul; un om bogat gândea că el este cel mai calificat pentru această sarcină. A rezultat o discuţie aprinsă; atunci a apărut în mijlocul lor un tanăr necunoscut şi acesta a spus că el are o pretenţie asupra copilului. Apoi şi-a arătat mainile arse din noaptea trecută, când l-a salvat pe copil.
El era salvatorul şi a stăruit să-i aparţină lui dreptul copilului.

Salvatorul Isus Hristos ridică pretenţii cu privire la noi. Semnele din mâinile Sale arată că El este Acela care a murit pentru păcatele noastre pe cruce. Mai avem nevoie de dovezi ale dragostei Sale, care L-a dus de bunăvoie la cruce pentru noi? Dar spre deosebire de băieţelul African, fiecare trebuie să spună personal un “DA” la fapta Salvatorului, pentru ca ea să aibă effect şi pentru El.

“Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem vindecaţi.”

Isaia 53.5
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Incendiul

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 5:58 pm

Sfârşit de decembrie 2004. Într-un club de noapte din Argentina erau adunaţi mii de oameni la un spectacol de muzică rock. La un moment dat, un spectator a aprins nişte artificii, pe care le-a aruncat peste mulţime. Fumul şi focul care a izbucnit, au îngrozit spectatorii, care s-au înghesuit, spre ieşire. Rezultatul ? Peste 170 de persoane au decedat şi peste 400 au ajuns la spital cu arsuri sau în panică.

Iată o părticică din ceea ce oferă lumea şi poftele ei! Poate vă revoltaţi şi întrebaţi: “De ce îngăduie Dumnezeu astfel de nenorociri?” Ah, acum vă aduceţi aminte că există Dumnezeu!? Dar până acum ce aţi gândit? Poate v-aţi zis: “Să mâncăm şi să bem; aici este şi iadul, şi raiul. Să ne bucurăm de tinereţea noastră, să fim cu inima veselă cât suntem tineri, să umblăm pe căile alese de inima noastră şi ple ochilor noştrii!”

Iar Dumnezeu?… “Ah, bunul Dumnezeu va avea milă de noi şi vom merge pe calea căinţei când suntem mai bătrâni. Acum nu avem timp de aşa ceva.” Cam aşa sună gândirea multor tineri, sau a unora aproape ca deloc, nici că îi interesează de aşa ceva. Le spunem că pentru toată necredinţa lor, Dumnezeu în va chema la judecată. Lumea şi pofta ei trec şi vine judecata divină.

“Şi lumea şi pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, rămâne în veac.”

1 Ioan 2.17
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Dragostea…

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 6:00 pm

ntr-o zi, in fata casei ei, o femeie zarii trei batranei cu barbi lungi si albe si le spuse: “Nu va cunosc, dar cred ca va este foame.Vo rog, intrati sa luati o gustare!” “Este acasa stapanul casei?”, au intrebat ei. “Nu, este plecat”, raspunse femeia. “Atunci nu putem intra.” Seara, cand a venit sotul ei, i-a povestit cele intamplate. “Dute repede si spune-le ca am venit acasa si pot veni inauntru.” Femeia a iesit sa invite pe cei trei batranei care inca mai stateau in fata casei. Dar ei au spus: “Nu putem intra impreuna.” “De ce?”, a intrebat femeia nedumerita. Atunci unul din batranei a inceput sa-i explice cu o voce blanda: “Numele meu este ‘Succesul’.” Apoi aratand spre ceilalti prieteni ai lui, zise: “El este ‘Bogatia’, iar el este ‘Dragostea’. Acum du-te si sfatuieste-te cu sotul tau pe care dintre noi vreti sa ne invitati la masa.” Femeia s-a intors in casa si a povestit sotului toate amanuntele. Acesta s-a bucurat foarte mult: “Ce frumos! Daca este asa, atunci hai sa invitam ‘Bogatia’. Sa lasam ca aceasta sa ne umple casa!” Sotia nu a fost de acord si a replicat: “Dragul meu, de ce sa nu invitam ‘Succesul’?” Nora lor, care a ascultat intreaga conversatie, a intervenit spunandu-si parerea: “Nu ar fi mai bine sa invitam ‘Dragostea’? Inchipuiti-va cum ar arata casa noastra plina de iubire!” Cei doi soti s-au privit unul pe altul uimiti de sugestia norei. “Hai sa urmam sfatul norei noastre”, a spus sotul sotiei. “Dute si invita ‘Dragostea’ ca musafirul nostru.” Femeia a iesit si a intrebat pe cei trei batranei: “Care dintre voi este ‘Dragostea’? Vrem sa fie oaspetele nostru.” ‘Dragostea’ a pornit spre casa. Dar dupa el mergeau si ceilalti doi batranei. Surprinsa, femeia a zis: “Am invitat doar ‘Dragostea’, voi de ce veniti?” Cei trei au raspuns: “Acolo unde este Dragoste, este si Bogatie, si Succes!”
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Dificultatea Bogatului

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 6:02 pm

Unul dintre cei mai bogaţi oameni s-a tot gândit ce să-I dea ficei sale ca moştenire. El a început prin a se gândi la bunuri material şi a parcurs lista de sus până jos, dar le-a respinspe toate ca nefiind suficient de sigure. În cele din urmă, omul s-a oprit la credinţă, ca singura moştenire sigură, pe care ar putea să o lase fiicei lui.

Iată o concluzie interesantă, mai ales ca El nu era un om credincios! Dar s-a ivit o dificultate: fiica nu putea primi credinţa ca moştenire. Pentru ca, credinţa să devină cu adevărat a ei, fiica trebuia să- şi-o aleagă ea însăşi.

Da, credinţa nu se moşteneşte de la părinţi! Credinţa nu este un vis omenesc sau o iluzie, ci o realitate. Credinţa este lucrerea lui Dumnezeu pentru noi. Ea ne transferă în “lumea” divină. Credinţa ne face o făptură nouă, ne recreează sufletul, curajul, înţelegerea şi toate celelalte feţe ale personalităţii noastre. Credinţa este unica posibilitate de primire a mântuirii effectuate la cruce de Isus Hristos. “Şi fără credinţa este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută”. ( Evrei 11:6 )

“Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” Romani 10:17
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Neglijenţa

Mesaj  relystoi la data de Lun Ian 17, 2011 6:03 pm

Odată un şofer s-alovit la un deget. Nu dădu mare importanţă rănii şi se bandajă cu o batistă murdară. După câteva zile, durerea începu să se intensifice. Merse la medic şi după o analiză atentă, acesta îi spuse că degetul trebuie amputate, altfel există pericolul ca aceea cangrenă de la deget să se răspândească în tot corpul. Şoferul nu a vrut să audă aşa ceva. Durerile şi febra crescură. Veni din nou la medic şi acesta constată cu regret că acum cangrena îi cuprinse întreaga mână. Soliţia salvării vieţii era ca mâna să fie tăiată. La aşa ceva şoferul nu consimţi. Dar după o altă săptămână o ambulanţă î aduse pe şofer în neştire la spital. Acum delira.

Soţia îşi dădu acordul să I se taie mâna. După o consultaţie amănunţită, medical a trebuit să spună adevărul: Prea Târziu !!!

Aşa se întâmplă cu toţi cei care neglijează mereu chemarea la adevărata viaţă dăruită deMântuitorul. Într-o zi va fi prea târziu chiar dacă cei din jur vor dori să mai facă ceva pentru el, va fi prea târziu, deoarece Hristos are putere să ierte păcatele pe pământ. De aceea nu neglijaţi chemarea la mântuire!

“…Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.”

Evrei 3: 15
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu

Mesaj  relystoi la data de Mier Ian 19, 2011 5:51 pm

Evrei 4:15 Pentru ca noi nu avem un Mare Preot care sa nu poata avea compatimire pentru slabiciunile noastre; ci, Unul care in toate privintele a fost pus la incercare ca noi, dar fara pacat.

Imagineaza-ti ca il intalnesti pe noul politician care este numit ca sa reprezinte districtul sau cartierul tau doar ca sa descoperi ca lui nu ii sunt cunoscute nevoile si problemele cartierului tau. Te vei intreba: “Chiar poate acest tip sa ne reprezinte? Cunoaste macar un lucru despre conditiile noastre de trai? Ii sunt cunoscute diferitele provocari cu care se confrunta familiile de aici? Ma poate ajuta sa-mi duc copilul intr-una din scolile de aici?” Sunt sigur ca ai prefera sa te reprezinte cineva care intelege cu adevarat provocarile cu care te confrunti!

In acelasi mod, sunt atat de bucuros ca exact in acest moment la dreapta Tatalui, avem pe cineva care a venit precum un Om ca sa ne rascumpere, si care intelege pe deplin prin ce trece omul. Atunci cand Isus a umblat pe pamant, El a trecut prin fiecare emotie umana pentru ca sa se poata asemana cu noi din toate punctele de vedere. Isus este Dumnezeu, dar El se afla in prezenta Tatalui ca si Om, reprezentandu-ne.

Prietene, probabil simti ca nimeni nu iti intelege zbaterile. Asculta, desi acest lucru este adevarat cu privire la om, nu este adevarat cu privire la Isus. El cunoaste exact prin ceea ce treci si poate avea compatimire pentru slabiciunile tale deoarece a fost ” in toate privintele pus la incercare ca noi, dar fara pacat”.

Niciunul dintre noi nu a fost pus la incercare din toate punctele de vedere. Dar Dumnezeu a permis ca Isus sa fie incercat din toate punctele de vedere ca sa poate intelege si sa Se identifice cu zbaterile fiecarei persoane de pe acest pamant. El poate sa fie atins de umanitatea noastra – de slabiciunile noastre, lacrimile, dezamagirile, durerile noastre… toate punctele!

Nu exista incercare, dificultate, provocare sau ispita cu care sa te confrunti si cu care sa nu Se identifice Isus. Prietene, in momentul in care treci prin ea, exact acolo si atunci, si El o simte. Acesta este felul de reprezentant pe care il ai in Isus! Aceasta este dragostea lui Dumnezeu pentru ca tu sa te apropii de tronul Sau de har (nu de judecata) ca sa gasesti indurare si har in vremuri de nevoie! (Evrei
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu

Mesaj  relystoi la data de Mier Ian 19, 2011 8:46 pm

In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu

In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu

In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu

In toate momentele multumeste-i Lui Dumnezeu
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

„Cerul si pamîntul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” Luca 21: 33

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:24 pm

În meditatia de astazi Domnul Isus ne promite ca tot ceea ce a spus este vesnic si se va împlini. Aceasta înseamna ca nicio idee, niciun semn, niciun titlu, nici macar un cuvînt nu vor ramînea neîmplinite.

Cuvîntul lui Dumnezeu este infailibil. Tot ceea ce ne învata, toate afirmatiile Sale sînt corecte, drepte si perfecte. Cuvîntul Domnului este adevarat. Chiar asa! Nu exista nicio greseala în ceea ce spune. Îti poti imagina ca acest Dumnezeu perfect, pur sa greseasca? Cu siguranta raspunsul tau este nu. Cuvîntul lui Dumnezeu este precis.

În momentul în care oamenii neaga adevarul Scripturii, ei neaga de fapt autoritatea lui Dumnezeu. Da! Atunci cînd oamenii nu împlinesc Cuvîntul lui Dumnezeu, ei neaga si blasfemiaza autoritatea si lucrarea Duhului Sfînt.

Oamenii ajung chiar sa puna la îndoiala dumnezeirea Fiului, a lui Isus Hristos, despre care Biblia ne spune ca este încarnarea Cuvîntului lui Dumnezeu. Chiar numele Domnului Isus este Cuvîntul lui Dumnezeu. Pentru ca Dumnezeul Cuvîntului si Cuvîntul lui Dumnezeu nu sînt identici, ei sînt de neseparat. Nu putem sa-L despartim pe Dumnezeu de Cuvîntul Sau. Chiar Domnului Isus a crezut în acest Cuvînt, prezentîndu-l oamenilor, proclamînd Vechiul Testament si aratîndu-ne noua cale ce poate aduce mîntuirea.

Din aceste motive poti si trebuie sa crezi în Biblie. Înca de la început, din Geneza, cînd Dumnezeu a creat cerurile si pamîntul si pîna la Apocalipsa, avem Cuvîntul lui Dumnezeu… consistent, clar si concis. El ne spune cum putem ajunge în rai, cum îl putem cunoaste pe Domnul Isus Hristos, cum putem experimenta viata vesnica si cum îl putem lauda pe Dumnezeu.

Acesta este Cuvîntul lui Dumnezeu! Poti avea credinta în El si îl poti considera cea mai importanta autoritate a vietii tale.

POTI SA CREZI BIBLIA ÎN TOT CEEA CE SPUNE, PENTRU CA EA ESTE CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU!

avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

„Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati.” Iacov 5: 16

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:28 pm

În meditatia din aceasta zi doresc sa îmi îndrept atentia asupra unui subiect foarte delicat, un subiect care necesita un punct de vedere biblic: pornografia de pe internet.

Cu siguranta ca viata ta a fost afectata în vreun anumit fel, direct sau indirect de pornografia de pe internet. Se poate chiar sa recunosti ca te lupti cu aceasta problema si ca nu stii cum ai putea sa te opresti…

Daca ti se întîmpla acest lucru, doresc sa îti aduc în atentie doua chestiuni: unul, nu esti singur. Si al doilea: exista speranta.

Exista speranta pentru ca Domnul Isus te poate elibera de legatura pe care ti-a dat-o aceasta dependenta. Însa, pentru a te putea bucura cu adevarat de eliberare, este nevoie de actiune din partea ta.

Primul pas pe care ar trebui sa-l faci este acela de a recunoaste ca ai o problema, o dependenta. Asa cum spune si versetul de azi: „Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati.”

Poate ca acest lucru înseamna pentru tine sa cauti ajutor într-un program de recuperare, pe baza Scripturii, din aceasta problema a pornografiei. Biserica din care fac eu parte are un astfel de program, si va pot marturisi ca multe vieti au fost eliberate din aceasta robie în biserica noastra.

Tine minte un lucru: pacatul cu care lupti acum nu te defineste, daca esti copilul lui Dumnezeu.

Însa este nevoie sa cauti ajutor pentru a experimenta eliberarea de acest pacat – eliberare ce este posibila prin moartea si învierea Domnului Isus.

FA PRIMUL PAS SPRE VINDECARE – ADMITE CA AI O PROBLEMA!
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

„Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba înca apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apa, care va tîsni în viata vesnica.”” Ioan 4: 14

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:33 pm

Nu exista nicio limita în ceea ce priveste mila lui Dumnezeu!

Nu conteaza cine esti, ce ai facut sau unde ai fost. Niciunul dintre noi nu sîntem prea departe de Domnul Isus. Niciunul! Si nu exista un exemplu mai bun pentru aceasta afirmatie decît femeia pe care a întîlnit-o Isus la fîntîna.

Femeia aceasta fusese abuzata si înjosita. Divortase de cinci ori si locuia cu un barbat fara a fi casatorita cu el. Era o ruina si o rusine a societatii! Cel putin, asa o considerau cei din jurul ei. Chiar si în aceasta situatie, Domnul Isus Hristos s-a apropiat de ea si i-a oferit apa vie, care este viata vesnica. În urma acestei experiente, viata ei a fost transformata complet si pentru totdeauna.

Aceasta femeie, ce a trait o viata plina de dureri, de regrete, de esecuri si greseli, ce era robita din punct de vedere spiritual, a fost transformata prin puterea Domnului Isus Hristos, care a facut o mare schimbare în viata ei. Indiferent de cît de mult cazuse, ea nu era pierduta în totalitate!

Si acest lucru se întîmpla foarte clar si în vietile noastre. Nu exista om, oricît de lovit, cazut sau robit ar fi, care sa nu gaseasca alin la Dumnezeu.

Versetul de astazi ne spune ca Domnul Isus ofera apa vietii vesnice tuturor celor care vin la El. Si tu esti inclus în aceasta promisiune!

NU CONTEAZA CE AI FACUT. NICIODATA NU VEI FI PREA DEPARTE DE DUMNEZEU.

avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

„Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide.” Matei 7: 7

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:35 pm

ît de mare îti este credinta? Esti înfometat dupa Dumnezeu? Cauti partasia cu Domnul Isus Hristos?

În Evanghelia după Matei, capitolul 15 vedem cum femeia cananeanca l-a urmarit cu mare atentie pe Domnul Isus… Credinta ei era mare, arzatoare, cautatoare si sigura.

Haideti sa ne gîndim la femeia cananeanca pentru o clipa. Cîte obstacole a trebuit sa depaseasca pentru a ajunge la Isus. Era o persoana lipsita de importanta din punct de vedere social, iar liderii religiosi din vremea ei i-au întors spatele de multe ori. Cu toate acestea, ea purta povara responsabilitatii pentru starea fiicei ei, care era muncita de un duh rau. Si pe lînga acestea toate, Domnul Isus nu i-a raspuns de prima data cînd L-a chemat!

Si totusi, ea a continuat sa îl caute. L-a urmarit si a cerut binecuvîntarea peste viata ei. Iar ca raspuns Domnul i-a spus: „O femeie, mare este credinta ta!” Si pîna în zilele noastre, ea a ramas un exemplu pentru o credinta deosebita.

Poate ca si copiii tai i-au întors spatele Domnului Isus. Poate ca parintii tai s-au departat de Dumnezeu si nu doresc sa îl redescopere. Poate prietena/prietenul ta/tau nu îl cunoaste pe Dumnezeu si ia decizii gresite mereu. Si poate ca Satan îti sopteste azi: „Lasa-i în pace. I-am prins în mrejele mele. Sînt o cauza pierduta.”

Sa nu-l crezi! Alearga cu credinta la Isus! Striga catre Cel care a spus: „Cereti si vi se va da, cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide.” Mai clar, continua sa ceri, sa cauti si sa bati!

Psalmul 37: 4 spune: „Domnul sa-ti fie desfatarea, si El îti va da tot ce-ti doreste inima.” Încrede-te în promisiunea Lui si fii tare în credinta, cautînd partasia cu Domnul Isus zi de zi!

ALEARGA DUPA DOMNUL ISUS PRIN RUGACIUNE SI PRIN CITIREA CUVÎNTULUI SAU.
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

ît de mare îti este credinta? Esti înfometat dupa Dumnezeu? Cauti partasia cu Domnul Isus Hristos? În Evanghelia după Matei, capitolul 15 vedem cum femeia cananeanca l-a urmarit cu mare atentie pe Domnul Isus… Credinta ei era mare, arzatoare, cautatoare

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:37 pm

n versetul biblic de astazi, Domnul Isus ne face fiecaruia dintre noi o chemare: „Urmeaza-ma!” Aceasta invitatie este scrisa în Evanghelia dupa Matei capitolul 9: 9. Domnul Isus nu i-a cerut lui Matei sa îl urmeze numai daca el crede ca asa i-ar face placere. Nu! Domnul Isus i-a spus: „Urmeaza-ma! Începe de azi si vino dupa Mine tot restul vietii tale. Nu te opri niciodata!”

Ce înseamna pentru tine aceste cuvinte? Aceste cuvinte spuse de Mîntuitorul Isus Hristos înseamna de fapt „mergi cu mine pe acest drum”. Domnul Isus, acest Dumnezeu al Universului i-a spus lui Matei, un om lipsit de importanta din punct de vedere social sa mearga alaturi de El.

Dar stii ceva? Isus îti spune si tie acelasi lucru. Marele Dumnezeu al Universului îti spune „Mergi pe urmele Mele” si nu „Mergi lînga Mine” sau „înaintea Mea”. Dumnezeu vrea sa fie prietenul tau!
„Dar pastore,” îmi vei spune „sînt lucruri în trecutul meu pe care Dumnezeu nu mi le-ar putea ierta. E prea tîrziu pentru mine.”.

Nu, nu este prea tîrziu. Isus Hristos trece si astazi pe aici. Te striga pe nume si îti spune „Vino alaturi de Mine!” Ce lucrare minunata! Poti lasa în urma trecutul si pacatul tau si poti începe o viata noua, un viitor minunat alaturi de Domnul Domnilor.

Doresti sa iei în serios aceasta chemare de a-L urma pe Domnul? Daca raspunsul tau este afirmativ, te invit sa spui urmatoarea rugaciune:

„Doamne, stiu ca sînt un pacatos. Viata mea e plina de greseli. Însa, stiu ca tu ai murit pe cruce pentru a lua pacatele mele si greselile mele si a-mi da un nou început. Doresc sa accept oferta ta chiar acum. Îmi doresc sa te urmez!”

Daca ai spus aceasta rugaciune, îti spun bun venit în familia Domnului Isus. Pregateste-te pentru o calatorie minunata alaturi de Dumnezeu!

DACA AI LUAT DECIZIA DE A-L URMA PE DOMNUL, VORBESTE CU CINEVA DESPRE ACEASTA!avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

„Da-mi iarasi bucuria mîntuirii Tale, si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa!” Psalmul 51:12

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:39 pm

Cînd simti ca ceva nu te multumeste, încerci sa faci o schimbare, nu-i asa?
Multi dintre noi cadem însa în capcana gîndului ca daca ne schimbam locurile de munca, înfatisarea, sau mediul în care traim vom fi cu adevarat fericiti. Lucrul acesta nu este adevarat!

Toate aceste schimbari exterioare îti pot îmbunatati viata numai temporar, dar nu îti pot schimba radical viata pentru aici si pentru vesnicie. Poti sa te muti într-o alta locuinta. Îti poti schimba masina. Se poate sa-ti schimbi si locul de munca. Dar stii ceva? Orice ai face, totul se rezuma la tine, la vechea ta persoana, nu-i asa?

De aeea nu trebuie sa încerci sa schimbi numai circumstantele sau lucrurile care te înconjoara. Ci mai întîi trebuie sa îti schimbi inima. Si aceasta fiindcă ai nevoie de o înnoire spirituala profunda.

Biblia ne vorbeste foarte clar despre inima, acest madular vital al vietii noastre. În Ieremia 17: 9 scrie: „”Inima este nespus de înselătoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?” Asadar, conform Bibliei, inima nu este buna.

Iar lucrul acesta ne arata ca ai nevoie de o transformare spirituala radicala. Si nu ma refer doar la încercarea de a face lucrurile mai bine, de a fi mai buni sau de a trai mai bine. Nu! Eu ma refer la o schimbare profunda!

Aceasta schimbare trebuie sa fie ceva atît de radical si de dramatic, încît sa îti începi viata de la capat. Aceasta înnoire este de fapt un nou început! O schimbare totala! Inima ta se schimba atunci cînd Dumnezeu o ia si o transpune în dragostea si voia Lui.

Lasa-l pe Dumnezeu sa îti transforme inima. Vei vedea ca nicio tranformare sau schimbare externă nu îti vor aduce o mai mare bucurie si împlinire. Doar o inima transformata de Dumnezeu te va multumi pe deplin. De aceea, lasa-l pe El sa îti pregateasca un nou început!

CERE-I DOMNULUI SA-TI REDEA BUCURIA INIMII!avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Daca Îmi slujeste cineva, sa Ma urmeze; si unde sînt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca Îmi slujeste cineva, Tatal îl va cinsti.” Ioan 12: 26

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:41 pm

Astazi este bine sa îti pui timp deoparte pentru a avea o zi în care sa-ti definesti relatia pe care o ai cu Domnul Isus Hristos. De fapt, eu cred ca fiecare persoana care se considera un crestin adevarat ar trebui sa îsi analizeze relatia cu Hristos cît mai des.

Domnul Isus ne îndeamna mereu la angajare si la stabilirea unei relatii corecte cu El. El doreste sa stie: „Esti cu Mine sau împotriva Mea? Avem o relatie puternica cu Domnul, sau ne întîlnim numai Duminica cu El? Sînt doar un prieten al Domnului, sau avem o partasie reala, o relatie apropiata, o legatura care tine pentru totdeauna?”

Observati cum oamenii Bibliei, atunci cînd au fost pusi fata în fata cu Domnul Isus, s-au schimbat radical. Iar aceasta transformare a fost fie în bine, fie în rau. Unii L-au primit pe Domnul Isus în inima lor, iar altii L-au respins. Însa, toti cei care L-au acceptat în viata lor, nu au mai fost aceleasi persoane. Viata lor s-a transformat radical.

Tînarul bogat a avut o astfel de experienta, atunci cînd Domnul Isus i-a cerut sa lase totul si sa îl urmeze. Desi trebuia sa accepte invitatia Domnului Isus, tînarul s-a întristat însa foarte tare si plin de suparare a decis sa respinga chemarea lui Hristos. Stii de ce? Pentru ca nu era gata sa se angajeze în aceasta relatie personala cu Isus. Era legat de lucrurile si averile pe care le detinea.

Tu unde te gasesti? Poate ca este evremea cînd si tu ar trebui sa stabilesti prioritatile vietii tale si sa îti stabilesti o relatie personala cu Domnul Isus?

Domnul Isus te întreaba astazi în acelasi fel cum i-a întrebat si pe apostoli la înmultirea pîinilor (Ioan 6): „Esti alaturi de Mine? Vrei sa mergi cu Mine în fiecare zi a vietii tale, nu doar Duminica?” Ma rog pentru tine, ca raspunsul pe care îl vei da astazi sa fie „DA!”

PRIVESTE PUTIN LA VIATA TA DIN CURSUL UNEI SAPTAMÎNI, DE ACASA SAU DE LA LOCUL DE MUNCA. ESTE DUMNEZEU PARTE INTEGRANTA A ÎN TOT CEEA CE ESTI SI CEEA CE FACI?
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da, în “ziua aceea”, Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” 2 Timotei 4: 8

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:43 pm

Ca si urmasi ai lui Hristos noi trebuie sa stam sub protectia si calauzirea lui Dumnezeu. Cum putem face aceasta?

În primul rînd, trebuie sa traim cu gîndul al eternitate. Sau, asa cum spune Steven R. Covey: „începe avînd sfîrsitul în mintea ta.”

Atunci cînd totul în jurul tau se clatina, cînd treci prin situatii periculoase si cînd dificultatile si deceptiile de tot felul te încearca, locul spre care îti îndrepta privirea, te va ajuta sa depasesti totul. Si locul acesta trebuie sa fie „în sus.”

Daca privirea ta se îndreapta spre dragostea lui Dumnezeu, daca tînjesti dupa prezenta Lui în orice moment al vietii tale, daca crezi ca El te poate ajuta, fiind sigur că El a biruit moartea si poate sa-ti dea slava, atunci traiesti cu adevarat în lumina eternitatii si umbli în ascultare de El.

Asa cum spune si versetul de azi: „De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da, în “ziua aceea”, Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numa i mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.”

Lucrul care ne tine în dragostea lui Dumnezeu este timpul pe care îl petrecem lucrînd pentru vesnicia pe care o vom petrece alaturi de El!

ATUNCI CÎND TOTUL ÎN JURUL TAU SE CLATINA, CÎND TRECI PRIN SITUATII PERICULOASE SI CÎND DIFICULTATILE SI DECEPTIILE DE TOT FELUL TE ÎNCEARCA, LOCUL SPRE CARE ÎTI ÎNDREPTI PRIVIREA TE VA AJUTA SA DEPASESTI TOTUL. IAR PRIVIREA TA TREBUIE SA-TI FIE ATINTITA „ÎN SUS”.avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Batalia mintii,castigata

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:50 pm

Caut să vorbesc cu Tine; caut să-Ţi împărtăşesc fărâme din mine, dar parcă ceva mă opreşte…Parcă în spate strigă din nou glasul CONDAMNĂRII…dar NU…ridic vocea şi reclam AUTORITATEA!

În Hristos nu mai este nicio condamnare, pentru că nu trăim după îndemnurile firii ,ci după îndemnurile Duhului!


Caut să-mi aleg cuvintele. Fiorul de FRICĂ mă înconjoară parcă obligandu-mă să-mi analizez fiecare rugăciune pe care Ţi-o adresez…dar NU…mă apropii cu ÎNCREDERE!

Mă apropii cu deplină incredere de scanul Harului ştiind că acum am intrare liberă înaintea Ta, ştiind ca Tu asculţi inima mea şi nu dispreţuieşti rugăciunea mea! Că atunci când eu mă rog Duhul Tău mă insoţeşte prin rugăciuni curate pline de frumuseţea sfinţeniei Tale!

Caut refugiu fricii mele în IGNORANŢĂ…crezând că poate aşa voi fi descătuşată de orice rană…dar NU…vreau să-Ţi las totul!

Las fiecare durere, fiecare robie, fiecare frică în mâna Ta ştiind că Tu eşti Vindecătorul sufletelor!

Caut adevărul, caut să Te cunosc pe Tine aşa cum eşti, crezând că stă în abilitatea mea de a Te cunoaşte şi de a Te găsi…dar NU…căci Tu eşti Cel ce Te faci cunoscut şi nu depinde nimic de mine!

Te cred pe cuvânt, atunci când ai promis că Te vei face cunoscut tutror, de la cel mai mic pînă la cel mai mare.Aleg să cred că şi mie, Tu mi Te-ai descoperit într-un mod atât de minunat şi ai rupt orice lanţ al robiei oferindu-mi deplină incredere în Căpetenia mântuirii mele!

Caut să-mi îndeplinesc propria-mi NEPRIHĂNIRE crezând că poate aşa mă vei iubi mai mult … dar NU…căci vreau să-mi înfing rădăcina credinţei mele în ADEVĂRUL care mă face liberă!

Pentru că Tu mi-ai dăruit deja un izvor de NEPRIHĂNIRE, dar nu prin meritele mele, ci prin meritele Domnului meu Isus Hristos, prin SÂNGELE LUI! Legământul de pace pe care l-am căutat , l-am primit. DRAGOSTEA, ÎNCREDEREA, SIGURANŢA,CURAJUL, toate Tu mi le-ai dat pentru că in Tine am la dispoziţie TOTUL!

Pentru că lupta nu o câştig de una singură , ci impreună cu Tine!

Te laud Tată pentru că atunci când eu caut greşit , Tu nu încetezi să rămâi EROUL meu salvându-mi mintea din cursa celui rău, CÂŞTIGÂND BĂTĂLIA!

SLAVA SĂ FIE NUMAI A TA! AMIN!
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Umple golul din tine

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:56 pm

Privirea trecea dincolo de aparenţe, cercetam viaţa cu atâta curiozitate şi zâmbeam… Timpul trecea după cum voiam, iar soarele ne încălzea chipul plăpând de copii… Când am văzut-o prima oară, i-am râs vieţii în faţă şi tari, ca vitejii, am păşit curajoşi înainte. Dar timpul… timpul care ţinea cu noi dintotdeauna, parcă ne-a uitat şi brusc s-a întors împotriva noastră, iar noi speriaţi am început să alergăm… Soarele, acum nepăsător, năvălea peste noi şi tot mai iute cobora spre asfinţit. Anii au trecut. Noi, obosiţi, ne-am prăbuşit pe drum şi am înţeles că… pe calea noastră, poate demult, am pierdut ceva… Privim înapoi şi amintirile vin şuvoi, însă parcă, ne lipseşte ceva. Simţim că până nu aflăm misterul, nu putem avea pace. Unii cred că persoana după care tânjim e ceea ce avem nevoie, alţii caută averea, alţii distracţiile, iar alţii învăţătura… şi bucuroşi că am aflat răspunsul, iar alergăm. Şi găsim şi persoana iubită, şi distracţiile, şi averea, şi învăţătura… şi golul nostru persistă parcă tot mai mare, tot mai profund! Involuntar auzi strigătul sufletului tău şi realizezi de ce tânjeşte… un dor nestins vibrează în tine, pentru că sufletul tău vrea să se-ntoarcă acasă! Tot mai atras de veşnicia din care a luat fiinţă, tot mai mult atras de Cel care i-a dat viaţă! Acum îţi dai seama că acest gol nu poate fi umplut decât de Dumnezeu! Să nu priveşti cu teamă în jurul tău, când lumea spumegând de furie va urla ” De ce? De ce tocmai El? “. De ce? Pentru că Însuşi El m-a iubit înainte de a cunoaşte Iubirea! Într-o lume sortită pieririi, alergând după deşărtăciuni, am aflat că există ceva mai presus de cuvinte… El, Veşnicia! M-a întocmit, m-a modelat şi m-a chemat pe nume! Şi astfel, setea sufletului meu s-a potolit… iar golul a fost umplut cu… Împlinirea!
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Schimband bucati de suflet

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 4:58 pm

…Cât de senin m-am trezit, ningând cu fulgi de zâmbet si soare n’această zi de iunie, regăsind frumuseţea tăcută a naivităţii din copilărie… Şi-atunci ningea cu zâmbete, pentru că ningea cu îngeri care se aşezau în palmă, pe vârful nasului, pe pleoape, pe suflet şi vegheau împotriva a tot ce-i rău… Cât de infinit ar trebui să-ţi fie sufletul ca să poţi să mai crezi, după atâţia ani, că fulgii de zâmbete, de dor si drag, pot rămâne îngeri. Şi … hm, cât de copil ar trebui să fii ca să-i laşi să se aştearnă peste timp, să ningă tot trecutul, şi-apoi, urmându-te-n prezent, să reapară în palmă, pe vârful nasului, pe pleoape, pe suflet, tot ca nişte îngeri … :-) Să ai puterea să te laşi schimbat de El…şi să trăieşti frumos. Să ştii să preţuieşti lucrurile nobile din viaţă…pentru că viaţa este doar un popas în circuitul eternei noastre creaţii. Şi când mă gândesc cât de puţin timp avem să ne bucurăm de acest popas, cât de mici suntem în felul nostru naiv de a o înţelege şi de a o trăi. Schimbarea venită de sus este atât de aproape de mintea noastră, atât de uşor de atins cu vârful degetelor şi…atât de uşor de păstrat în liniştea cardiacă. Fiecare moment al existenţei tale reprezintă o nouă ocazie de a face un pas în sus; fiecare zi de azi şi de mâine este un alt popas…şi poate că e bine să mai treci, din când în când, în câteva locuri pe unde ţi-ai lăsat bucăţi din sufleţel; să treci pe lânga tinda bătrânei tale mame, să mai dai bineţe bătrânului tău tată, să redevii, fie şi pentru câteva clipe, copilul care să iubească lucrurile mărunte, care să dea un telefon unui prieten atunci când acesta are nevoie de el…
Totul depinde de puterea lui Dumnezeu de a-ţi schimba viaţa şi … de tine…
Să ai un gând bun, o atitudine pozitivă şi … pe El, care dă farmec clipei şi veşniciei!
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Totul in jur se schimba.Dr tu?/

Mesaj  relystoi la data de Joi Ian 20, 2011 5:01 pm

Schimbare.

Întreaga viaţǎ petrecutǎ cu cea care e mereu acolo pentru tine, mereu cu mâncarea pe masǎ, mereu cu un zâmbet pe buze, mereu cu un sfat nepreţuit. Necazul loveşte. Mama nu mai este. Schimbare.

Siguranţa unei relaţii pline de vise şi de idealuri pe care doreşti sǎ le atingi. Totul se nǎruie. Despǎrţire. Schimbare.

Un loc de muncǎ stabil, siguranţǎ financiarǎ, colectiv unit. Eşti concediat. Schimbare.

Prieteni, obiceiuri, rutinǎ zilnicǎ, voie bunǎ, confort. Te muţi în alt oraş. Schimbare.

Schimbare. Vine peste tine când nu te aştepţi, şi te lasǎ uimit, nesigur, şi buimac. Transformǎ un cer senin într-un cer acoperit de nori negri. Transformǎ o viaţǎ în culori vii într-o viaţǎ sumbrǎ, în culori bacoviene, în nuanţe de gri.

Circumstanţele vieţii în care trǎieşti aduc schimbare. Schimbarea de planuri, schimbarea de prieteni, schimbarea de activitǎţi.

Schimbarea vine. Poţi sǎ o opreşti? Nu. Dar poţi opri binefacerile ei asupra ta, dacǎ nu o accepţi. Totul în jurul tǎu se poate schimba dar tu poţi rǎmâne acelaşi om în interior. Acelaşi om încǎpǎţânat, acelaşi om care fuge de Dumnezeu cu cât vocea Lui care te strigǎ se aude mai tare.

Ce te poate atinge? Ce te poate schimba cu adevǎrat în interior?

O moarte. La Calvar.

Acolo unde se schimbǎ o viaţǎ pǎcǎtoasǎ cu una sfântǎ. (2 Corinteni 5:21)

Acolo unde durerea se schimbǎ în veselie şi bucurie. (Isaia 51:11)

Acolo unde blestemul se schimbǎ în binecuvântare. (Galateni 3:13-14)

Acolo unde din copil rǎtǎcit devii fiu de Rege. (Ioan 1:12,11:52)

Acolo unde viaţa ta în nuanţe de gri prinde culoare şi capǎtǎ sens. (2 Corinteni 5:15)

Acolo unde drumul tǎu începe sǎ aibǎ o ţintǎ. (Filipeni 3:14)

Acolo unde poţi primi “o cununǎ impǎrǎteascǎ în loc de cenuşǎ, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o hainǎ de laudǎ în locul unui duh mâhnit”. (Isaia 61:3)

Acolo unde în locul ocǎrii tale, ai îndoitǎ cinste. (Isaia 61:7)

Acolo unde se schimbǎ destinul tǎu şi locuinţa ta veşnicǎ. (Ioan 14:3)

Acolo.

Schimbǎri în viaţǎ. Le vrei? Nu conteazǎ. Ele vin oricum. Totul în jur se schimbǎ.

Dar tu? Te schimbi vreodatǎ?

Dacǎ da, în ce?

Alege schimbarea lui Dumnezeu. Cea pentru care Însuşi Regele Regilor Şi-a dat viaţa. Şi orice schimbare din viaţa ta va aduce, dincolo de durere şi nesiguranţǎ, o întoarcere în punctul în care schimbarea a contat cu adevǎrat. O întoarcere la Calvar. O întoarcere la El. O schimbare care se meritǎ.
avatar
relystoi
membru
membru

Mesaje : 27
Puncte : 426
Reputatie : 342
Data de inscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Re: speranta pentru sufletul tau (pentru alte religii care nu au legatura cu religia crestin-ortodoxa)

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum