examenele pe care le dadeam la scoala

In jos

examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cr_1971 la data de Vin Ian 21, 2011 4:35 pm

In acest topic vom vorbi despre examenele pe care le-am dat la scoala(treapta I,treapta a-II-a,bacalaureat),adica la ce materii am dat astfel de examene,si daca va mai amintiti ce subiecte ati avut.

Eu spre exemplu am dat examenul de treapta I de liceu la liceul de constructii din Slobozia in 2 si 4 iulie 1986 la limba romana si matematica,si pe 8 iulie s-au afisat rezultatele examenului,unde imi amintesc ca la limba romana am avut caracterizarea lui Tudor Soimaru din"Neamul Soimarestilor".
Treapta a II-a de liceu am dat-o la matematica si fizica,unde am picat la prima sesiune de examen,astfel incat in a doua sesiune a examenului am reusit sa trec in claa a XI-a,unde am avut ca tema la fizica :PRIMUL PUNCT:principiul II al termodinamicii in formularea lui Clausius.AL DOILEA PUNCT:teoria cinetico-moleculara.AL TREILEA si ultimul punct:volumul solidelor,examen rsusit la sfarsitul lunii august 1988.
Examenul de bacalaureat l-am sustinut in zilele de 20-21-22 iunie 1990,la limba romana,matematica si fizica.La limba romana,unde avut 2 subiecte:"Evocarea satului romanesc in romanele"Ion"sau"Rascoala"-acestea erau la alegere care voiam noi,si un text din"Luceafarul"de comentat,astfel ca la primul subiect am avut notarea cu 6 puncte.Primul examen a fost asadar la limba romana in 20 iunie 1990,al doilea examen la matematica in 21 iunie 1990,si ultimul examen a fost la fizica in 22 iunie 1990,numai ca la ultimul examen intrau numai cei care trecusera de examenul de la limba romana,iar cei care picase examenul la limba romana,picase bacul,astfel incat am precut cu bine de examenul la limba romana,si am intrat si in ultimul examen de bacalaureat la fizica,unde nu mai imi amintesc ce subiecte am avut la fizica la acel examen,iar in 25 iunie 1990 s-au afisat rezultatele examenului de bacalaureat,unde aveam sa inchei definitiv cu examenele si cu anii de scoala.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cristinaioana la data de Vin Ian 21, 2011 8:50 pm

Dadeam vreo 3-4 teze in fiecare an la liceu. Cel mai mult imi placea teza la romana, cea de la filosofie si limba engleza. Cel mai putin asteptata era teza la matematica. Nu imi placea nici materia nici profesorul. La liceu am intrat din prima la Iulia Hasdeu la clasa de intensiv engleza. La bacalaureat a fost o mica problema...adica a trebuit sa il dau din nou in sesiunea de toamna din cauza....matematicii :rid: . La facultate am intrat in anul urmator adica 1999 si am terminat facultatea de comunicare si relatii publice fara nici o restanta....si nu eram tocilara :P invatam cand aveam timp dupa serviciu si prin week-end. Mi-a placut ca la multe examene nu trebuia sa inveti sute de pagini ..te uitai o data peste ce se preda si apoi erau mai multe cazuri practice decat teorie. Licenta am dat-o chiar de ziua mea de nastere - asta sigur nu o sa uit toata viata 24 iunie 2003 - m-au tinut la proba orala 1h45min...dar am luat din prima dupa ce ne-au schimbat materia de examen cu vreo jumate de an inainte de licenta. Au trecut si astea....au fost clipe frumoase si din timpul liceului si a facultatii. Imi amintesc ca la unul din examenele din facultate am reusit performanta de a copia chiar in prima banca care era in fata profesorului - pur si simplu nu imi placea materia asa ca nu am avut chef sa invat ...m-am dus mai mult ca sa nu fiu absenta :rid:
avatar
cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 38
Localizare : bucuresti

Sus In jos

treapta I,treapta a II-a si examenul de bacalaureat-liceul industrial nr.2 Slobozia (1986-1990)

Mesaj  cr_1971 la data de Mar Ian 25, 2011 4:02 pm

In vara anului 1986,am dat examenul de treapta I in zilele de 2 si 4 iulie 1986,iar in vara anului 1988 am dat examenul de treapta a II a de liceu in 9 si 11 iulie 1988,apoi la sfirsitul verii 1988 am dat sesiunea a doua a examenului de treapta a II a,in 29 si 30 august 1988,iar in vara anului 1990 am dat examenul de bacalaureat in zilele de 20,21 si 22 iunie 1990.

Asadar,in 2 iulie 1986 dau primul examen de treapta I la limba romana,unde stiu ca am avut caracterizarea lui Tudor Soimaru sin povestirea"Neamul Soimarestilor"de Sadoveanu.Urmatoarea zi a fost 4 iulie 1986,unde am dat examenul la matematica.Examenele aveau sa treaca,iar eu asteptam acum afisarea rezultatelor.Noaptea de 7 spre 8 iulie 1986 avea sa imi aduca reusita examenului de treapta I de liceu,unde aveam sa intru la liceu cu media 3,70.

A urmat treapta a II a de liceu in zilele de 9 si 11 iulie 1988.Primul examen al treptei a fost la matematica,unde aveam sa stau in sala 14 sau in laboratorul de fizica de la parter,stind in a doua banca.La subiectele de la matematica aveam de facut 4 puncte,din care 2 erau de algebra,si 2 de geometrie.Din cele 4 puncte aveam sa rezolv 3,iar ca notare se dadea nota 10 pe punct rezolvat corect.Dupa examenul din 9 iulie a urmat cel din 11 iulie la fizica,unde am avut ca subiecte la primul punct principiul al II lea al termodinamicii in formularea lui Clausius,iar la al doilea punct teoria cinetico moleculara,si in sfirsit,ultimul punct a fost legat de volumul solidelor.

A venit ziua in care avea sa ne dea rezultatele,unde directoarea avea sa citeasca pe cei care au reusit,unde eu nu ma auzisem strigat.Urma o vara friguroasa pentru mine.In loc sa ma distrez bine si sa ma distrez cum trebuie,ajung cu cartile de matematica si fizica impreuna cu parintii mei la Soveja;in 29 august dau din nou examenul,unde primul a fost tot la matematica,iar in 30 august la fizica,unde,la ultimul examen ma apuc sa scriu toata teoria care o stiam despre subiectul care il aveam,ca dupa scurt timp sa ne dea profesorii rezultatele,unde eu tai pe originalul foii de examen totul cu stiloul,si ma apuc sa scriu din nou dupa rezultatele si raspunsurile date de profesori.Pe cind eram la Calarasi in 7 sau 8 septembrie 1988 si culegeam strugurii din curte,tata imi spune ca am reusit la examen,intrind cu media 5,82!

Au urmat clasele a XI a si a XII a,iar in 20,21 si 22 iunie 1990 dau examenele de bacalaureat la romana,matematica si fizica.In 20 iunie 1990 dau primul examen la romana,unde am avut 2 subiecte,adica"Evocarea satului romanesc"in romanele"Ion"sau"Rascoala"de Rebreanu,insa erau la alegere,iar la al doilea subiect am avut un text din poezia"Luceafarul"de Eminescu,unde acel text trebuia comentat.Primul subiect avea 6 puncte.Am inceput sa caut comentariul"Rascoala",rupt din caietele care erau oprite la catedra,l am gasit,ma fac ca scriu pe ciorna,iar sub ciorna aveam intreg comentariul.Cei din spatele meu dar si cei din fata mea,imi facuse semn sa le arat si lor.Dupa un oarecare timp a aparut si directorul Stiuca,unde ramase uimit la cit de mult am scris.Imi venise dupa alt timp sa ma duc la toaleta,unde nu m a lasat.La urmatorul subiect"Luceafarul"am scris foarte putin,iar ca total-paginile care le am scris la comentariul"Rascoala" si textul din"Luceafarul",am avut 3 pagini pline.

Urmatoarea zi a fost ziua de 21 iunie 1990,unde am dat bacalaureatul la matematica,examen care avea sa ma prinda intr o pasa mai proasta,pentru ca pina la ora 12 nu rezolvasem nici un exercitiu sau problema.M am apucat si eu sa copiez dupa o fata,iar dupa ce copiasem dupa ea,imi spuse ca nu e bine,insa norocul meu a fost ca am scris pe ciorna.Pina la urma ma apucasem sa incerc sa rezolv exercitiul 1 care era notat cu 3 puncte-facut si acela gresit,insa,din cele 2 subiecte careau avut 6 exercitii,facusem cu greu abia 2 exercitii,ca la subiectul 2 sa reusesc in sfirsit sa fac abia punctele a si c,unde la punctul a se lua nota 2,iar punctul c era abia un punct,adica nota 1,unde cu punctul din oficiu rezulta nota 4.

A urmat ziua de 22 iunie 1990,o zi mare a examenului de bacalaureat,unde aveam bacalaureatul la fizica.Cind am ajuns la liceu,aud ca acei care au reusit la bacalaureatul de la romana din 20 iunie,intra in examenul de la fizica.Am ajuns in fata listelor,unde ma vad din nou admis al patrulea,exact ca in 1986,cind,la examenul de treapta I eram tot al patrulea.Asadar,ma vazusem scris al patrulea pe liceu admis la bacalaureat,unde reuseam examenul de la romana cu nota 5,12.Am intrat asadar si in ultimul examen la fizica,si chiar daca am stat in prima banca,am reusit sa copiez,plecind acasa la ora 12,50.Acestea au fost examenele care le am dat in 1986,1988 si 1990,treapta I,a II a si bacalaureatul,la romana,matematica si fizica.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  wolfenstein la data de Dum Apr 24, 2011 2:17 pm

Cat eram in anii de scoala,cel mai frica imi era atunci cand dadeam tezele de la sfarsit de trimestru,unde consideram cele mai grele teste la fiecare sfarsit de trimestru scolar.La lucrarile de control nu imi era frica.La examenu de bacalalureat nu mi-a fost frica,la cata frica imi era de teze...
avatar
wolfenstein
moderator
moderator

Mesaje : 1405
Puncte : 8805
Reputatie : 6054
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cr_1971 la data de Dum Mai 01, 2011 7:56 pm

Frica lucrarilor de control,a tezelor si a examenelor de treapta I si a II-a de liceu cat si examenul de bacalaureat,era o teama foarte mare in mine,unde emotiile le aveam foarte accentuat.Examenul de treapta a II-a de liceu a fost singurul examen pe care l-am sustinut de 2 ori,pentru ca in prima sesiune nu reusisem.Examenele de trepta I si examenul de bacalaureat le-am sustinut o singura data.Imi era mult mai frica la tezele de la fizica,istorie si chimie,decat la examenele de treapta sau bac.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cristina la data de Mier Mai 11, 2011 1:04 pm

La scoala,indiferent ca eram la scoala generala ori la liceu,principalele examene au fost examenul de treapat I si a II-a de liceu cat si bacalaureatul.Am considerat si lucrarile de control,tezele si olimpiadele,examene la fel de emotionante,care le-am trecut cu totii in anii de scoala generala si de liceu.
avatar
cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cr_1971 la data de Dum Mai 22, 2011 12:19 pm

Cele mai importante examene pe care le-am dat la scoala,au fost examenul de treapta I de liceu in vara anului 1986,si examenul de baca;aureat in vara anului 1990;cat despre examenul de treapta a II-a de liceu,pot sa spun ca a fost un examen in care am picat in prima sesiune in vara anului 1988,urmand ca toata vara anului 1988 sa invat chiar si la Soveja cand am fost cu parintii mei in concediul lor de odihna,sa invat la matematica si fizica,pentru a doua sesiune a treptei a -II-a de liceu,care am reusit-o in septembrie 1988.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  wolfenstein la data de Vin Mai 27, 2011 11:38 am

Bacalaureatul,a fost principalul examen pe care l-am dat la terminarea anilor de liceu,desi am trecut inainte si prin treapta I si a II-a de liceu,dar examenul de bacalaureat a fost mult mai simplu decat examenul de treapta a II-a de liceu.La alte examene nu am mai participat,ci am dat ca orice elev fel si fel de lucrari de control la diverse materii,cat si teze la anumite materii.
avatar
wolfenstein
moderator
moderator

Mesaje : 1405
Puncte : 8805
Reputatie : 6054
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cr_1971 la data de Dum Iun 05, 2011 1:29 pm

Din punctul meu de vedere,examenele pe care le-am dat au fost examenul de treapta I de liceu,unde in 1986 am dat primul examen si am intrat la liceul de constructii,dand examenele la romana si matematica si se intra atunci cu media 1,75,apoi la treapta a II-a am picat in prima sesiune unde se intra cu media 5 parca si am reusit a doua sesiune,dand examene la matematica si fizica,iar examenul de bacalaureat,unde am reusit fara probleme din prima,unde se dadeau in 1990 numai la romana,matematica si fizica,iar cine pica la examenul de la romana,nu mai intra in celelalte 2 examene.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cristina la data de Mier Iun 15, 2011 3:21 pm

In afara examenelor de treapta I si a -II-a de liceu,in timpul scolii mai participam si la diverse oliumpiade scolare la diverse materii.De asemenea,tezele la sfarsitul fiecarui trimestru,au constituit examene importante in anii de scoala,acolo unde s-a vazut clar ceea ce s-a invatat si cat s-a invatat in trimestrul respectiv,teze care pentru mine insemnau o mare problema.
avatar
cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cr_1971 la data de Dum Iun 26, 2011 11:24 am

In luna aprilie 1986,inca eram in clasa a VIII-a,si ma pregateam pentru examenul de treapta a-I-a de liceu,la liceul de constructii din Slobozia,unde in acea luna aprilie,aveam sa dam un test la limba romana si la matematica,exact ca la examenul de treapta,astfel incat,la acest"test",obtin nota 5,nota extrem de mare pentru mine mai ales pentru liceul de constructii,unde se intra cu media 1,75,si eu obtinusem la examenul de treapta nota 3,70.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  wolfenstein la data de Vin Iul 15, 2011 12:03 pm

Examenele pe care le dadeam in timpul anilor de scoala,in afara de lucrarile de control si de teze,au fost examenul de treapta a-I-a de liceu,unde dadeam examen la romana si matematica,apoi examenul de treapta a -II-a,unde dadeam examen la matematica si fizica,si in ultimul rand examenul de bacalaureat,unde am dat pe atunci la romana,matematica si fizica.
avatar
wolfenstein
moderator
moderator

Mesaje : 1405
Puncte : 8805
Reputatie : 6054
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cr_1971 la data de Dum Iul 31, 2011 12:35 pm

Pe timpul meu,in a doua jumatate a anilor'80 se dadeau examene la 2-3 materii,astfel incat treapta I de liceu era cu 2 materii adica romana si matematica,apoi treapta a II-a la matematica si fizica.La inceputul anilor '90 bacalaureatul il dadeam la 3 materii,adica romana,matematica si fizica,sau aici depindea si de liceul la care eram fiecare elev.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  cr_1971 la data de Joi Mar 15, 2012 4:22 pm

Tot pe vremea mea,examenul de treapta I se dadea la 2 materii,la romana si matematica,pentru intrare in clasa a IX-a;matematica si fizica pentru treapta a-II-a,iar la bacalaureat dadeam la romana,matematica si fizica.In ziua de azi se dau la o gramada de materii examene,de parca zici ca cine stie ce ajungi dupa acele examene.
avatar
cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 47

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: examenele pe care le dadeam la scoala

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum