TORTURI FESTIVE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

TORTURI FESTIVE

Mesaj  cristinaioana la data de Dum Ian 23, 2011 11:41 am

Din cauza timpului liber din ce in ce mai putin a trebuit sa ma orientez catre deserturi rapide si usor de facut, cu putine ingrediente dar foarte delicioase.
Prima reteta este cea de tort cu piscoturi, frisca si fructe.

Ingrediente:
un pachet de piscoturi (400gr.)
500 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala sau Megle - isi dubleaza chiar tripleaza volumul)
4-5 pliculete de gelatina
zahar vanilat (2-3 pliculete)
coaja rasa de la o portocala
portocale, kiwi, ananas (o cutie)

Mod de preparare:

Gelatina se topeste conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se raceasca incet.Frisca se bate bine cu mixerul pana se intareste, impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de la portocala. Se adauga gelatina topita, se omogenizeaza si se da la rece pentru 1/2 ora.
Intre timp curatam de coaja kiwi, portocalele si punem la scurs ananasul.
Intr-o forma punem folie pentru alimente pe care o udam putini. Imbracam marginile formei cu fructe dupa preferinta si inspiratie (eu am alternat felii de portocala cu cele de kiwi), asezam jumatate din frisca amestecata cu ananasul taiat cubulete, un rand de piscoturi (eu nu le-am inmuiat pentru ca oricum trag din crema), unul de frisca ( am pastrat un pic de frisca pentru ornare) si ultimul strat de piscoturi inmuiat foarte putin in lapte.
Se da la rece pentru cel putin 3-4 ore pentru a se putea intari frisca.
Se rastoarna tortul pe un platou si se dezlipeste usor folia alimentara. Se poate lasa asa sau se pot face diverse forme din frisca pastrata.
Eu am acoperit fructele cu un strat de gelatina si am facut floricele din frisca.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: TORTURI FESTIVE

Mesaj  cristinaioana la data de Vin Ian 28, 2011 10:35 pm

TORT USOR DE FACUT SI FARA FOC

INGREDIENTE:

PENTRU BLAT:
500 gr biscuiti cu cacao
200 gr unt

PENTRU CREMA:
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
2-3 linguri zahar pudra
o cutie compot de ananas
200 ml frisca lichida
50 gr.ciocolata neagra (optional)

MOD DE PREPARARE:
Biscuitii se sfarama cu un facalet sau cu o sticla si se amesteca cu untul taiat cubulete pana devine o pasta. Intr-o forma de tort se pune compozitia in asa fel incat sa acopere si peretii acesteia.
Budinca de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se raceasca un pic. Cat este calduta se pune peste blatul din biscuiti. Ananasul se pune intr-o strecuratoare la scurs si se taie cubulete. Se infing bucatelele in budinca.
Frisca se bate si se aseaza peste budinca si ananas, dupa inspiratie. Se poate rade ciocolata deasupra pentru design si se da la frigider.






cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

tort cu crema de lamaie

Mesaj  cristina la data de Joi Iun 16, 2011 3:09 pm

Timp de preparare:
5 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru blat
6 oua intregi
4 linguri de apa
10 linguri de faina
10 linguri de zahar
coaja rasa si zeama de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
1 praf de copt
1 pachet de zahar vanilat
Pentru crema de lamaie
500 ml lapte
3 linguri cu varf de faina
300 grame zahar
250 grame unt nesarat
1 pachet de zahar vanilat
coaja rasa si zeama de la o lamaie
Pentru decor
oua de ciocolata
2 batoane de ciocolata Flakes( fulgi de ciocolata)


Mod de preparare:
Blatul
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa.
Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Dupa ce am amestecat bine compozitia pentru blat, se unge cu ulei o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm si se presara cu faina.
Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 50 de minute sau facem proba cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se taie in 3 parti egale.
Crema
Se pun intr-un castron cele 3 linguri de faina si se amesteca treptat cu lapte ca sa nu se faca cocolosi; se subtiaza ca si budinca.
Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca incontinuu ca sa nu se prinda.
Cand laptele fierbe, se toarna faina si se amesteca incontinuu pana a fiert si s-a ingrosat.
Se pune crema la racit, amestecand-o din cand in cand.
Se freaca untul spuma cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat crema fiarta pana devine spumoasa.
Se adauga coaja rasa de lamaie si treptat sucul de lamaie , cu mare grija sa nu se taie crema.
Se umple blatul cu crema si se decoreaza cu ouale si fulgii de ciocolata.

sursa : http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-cu-crema-de-lamaie-3.html

cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Tort cu struguri si alune

Mesaj  cristina la data de Sam Iun 25, 2011 1:54 pm

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru blat:10 oua,20 linguri zahar,20 linguri faina,o portocala,un pliculet zahar vanilat,un pliculet praf de copt,un varf de cutit de sare.
Pentru crema:1l lapte,7 linguri faina,9 linguri zahar,4 linguri cacao,2 pliculete zahar vanilat,un pachet margarina,o esenta de rom.
Pentru ornat:alune pisate si struguri din compot.


Mod de preparare:
1.Separi ouale,bati albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.Pui 10 linguri de zahar,bati 5 min,apoi pui si restul zaharului + zaharul vanilat,coaja rasa si zeama de portocala.Adaugi pe rand cate un galbenus,mestecand bine dupa fiecare.La sfarsit,amesteci faina cu praful de copt si`o pui in compozitie,mestecand incet de jos in sus cu lingura de lemn pentru a nu se lasa.
2.Intr`o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina torni compozitia si dai la cuptor la foc mediu timp de 45 min.Lasi blatul sa se raceasca,apoi il tai in 3.
3.Pentru crema amesteci toate ingredientele mai putin margarina si esenta de rom si pui pe foc mic,mestecand continuu pana se ingroasa.Iei de pe foc,lasi sa se racoreasca putin,apoi pui esenta de rom si margarina cubulete si mesteci pana se topeste.
4.Cand crema s`a racit poti umple blatul.Poti pune alune pisate si in crema.Opresti o parte din crema pentru a imbraca tortul si`l ornezi cu struguri si alune pisate pe margine.Pofta buna!

sursa : http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-cu-struguri-si-alune.html

cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: TORTURI FESTIVE

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 3:48 pm


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum