despre cum sa fie o relatie sa functioneze

In jos

despre cum sa fie o relatie sa functioneze

Mesaj  Ana la data de Mier Apr 22, 2015 9:45 am


“Exista o modalitate de a fi fericit intr-o relatie si aceasta este sa folosesti relatiile pentru scopul pentru care au fost destinate si nu pentru scopul pe care i le-ai atribuit tu.
Cind relatiile umane de dragoste esueaza, aceasta se intimpla pentru ca s-a intrat in ele din motivatii gresite, care nu le favorizeaza supravietuirea. Majoritatea oamenilor intra intr-o relatie gandindu-se mai degraba la ce pot sa obtina din ea, decit la ceea ce aduc ei in ea.
Scopul unei relatii este de a decide ce parte din tine ai vrea “sa se arate”, nu ce parte din celalalt ai putea sa capturezi si sa pastrezi.
In actualele relatii, care functioneaza defectuos, testul relatiei este legat de cit de bine s-a incadrat celalalt in idealul vostru si cit de mult v-ati ridicat voi la idealul lui sau al ei. Totusi, singurul test adevarat este cit de bine v-ati ridicat voi la idealul vostru.
Lasati fiecare persoana din interiorul relatiei sa-si faca griji nu in legatura cu celalalt ci numai in legatura cu propriul sine.
O relatie esueaza din cauza concentrarii voaste asupra celuilalt – a obsesiei voastre pentru celalalt. Cum este celalalt ? Ce face celalalt ? Ce are celalalt ? Ce spune celalalt ? Ce vrea ? Ce cere ? Ce gandeste ? Ce spera? Ce planuieste ?
Nu conteaza ce este, face , are, spune, vrea celalalt. Singurul lucru care conteaza este ce esti tu, fata de toate aceste lucruri.
Cea mai iubitoare persoana este cea care se centreaza in jurul propriului sine, intrucit, daca nu te poti iubi pe tine insuti, daca nu poti avea grija de tine, nu poti sa-l iubesti pe celalalt (doar te iluzionezi ca poti, adaug eu). Multi oameni fac greseala de a cauta dragostea de sine prin dragostea pentru celalalt.”


“Doi oameni literalmente se pierd pe ei insisi intr-o relatie. Intra intr-o relatie sperind sa se gaseasca pe ei insisi si se pierd. Pierderea sinelui intr-o relatie este cea care provoaca mare parte din amaraciune intr-un cuplu.
Doi oameni se unesc intr-un parteneriat sperind ca intregul va fi mai mare decit suma partilor si descopera ca este mai mic. Mai putin capabili, mai putin indemanantici, totul este mai putin incitant, mai putin atragator, mai putin vesel, mai putin multumitor. (Mi se pare ca Oscar Wilde spunea “Casatoria este locul unde ai problemele pe care nu le-ai fi avut daca ramineai singur”- evident, pe vremea lui, ca si in zilele noaste, imensa majoritate a relatiilor erau exact de tipul descris mai sus. NA).
Deoarece ei realmente sunt ‘mai putin’ , au renuntat la mare parte din ceea ce sunt pentru a fi - si a ramine - in relatie.
Nu s-a dorit niciodata ca relatiile sa fie intelese in acest mod. Si totusi, in felul acesta ele sunt traite ca experienta de catre mai multi oameni decit ti-ai putea inchipui vreodata. Asta deoarece oamenii au pierdut legatura (daca au avut-o vreodata) cu scopul relatiilor.
Atunci cind pierdeti din vedere faptul ca amindoi sunteti suflete sacre pornite intr-o calatorie sacra nu mai puteti vedea scopul, motivul aflat la baza tuturor relatiilor. Scopul este devenirea (schimbarea catre interpretari mai inalte ale vietii, mai profitabile pentru ceea ce vrei sa obtii – adaug eu). Voi folositi relatiile voastre cu absolut orice pentru a decide ce deveniti.
Prima voastra relatie trebuie sa fie cu sinele vostru. Trebuie sa invatati in primul rind sa va cinstiti, sa va ingrijiti si sa va iubiti pe voi insiva – nu sa puneti caruta in fata boilor si sa va indreptati atentia in primul rind catre celalalt. Cautati sa vedeti ce sunteti, ce faceti si ce aveti voi intr-un anumit moment, nu ce se intampla cu celalalt”


“Intr-un moment critic din orice relatie umana exista o singura intrebare : ce ar face dragostea acum ?
Sa nu faceti niciodata in cadrul unei relatii ceva numai din obligatie. Orice faceti, sa fie datorita ocaziei minunate pe care v-o ofera aceasta relatie pentru ca sa decideti si sa fiti cine sunteti cu adevarat si cine vreti sa deveniti.
Majoritatea oamenilor incep o relatie din motive gresite : sa nu mai fie singuri, sa umple un gol, sa fie iubiti sau sa iubeasca, si acestea sunt citeva dintre motivele mai bune. Altii o fac ca sa-si salveze ego-ul, sa scape de depresie, sa-si imbunatateasca viata sexuala, sa-si revina dintr-o alta relatie sau chiar sa scape de plictiseala.
Nici unul din aceste motive nu da rezultate si nici relatia nu va da , decit daca apar schimbari fundamentale pe parcurs.
De obicei oamenii intra intr-o relatie pentru ca ‘s-au indragostit’.Si nu au analizat de ce ‘s-au indragostit’, caror cerinte raspunde acest sentiment, ce nevoi le erau astfel satisfacute. Pentru majoritatea oamenilor dragostea vine ca un raspuns pentru a-si satisface anumite nevoi.
Toti avem nevoie de ceva; unul are nevoie de un lucru, altul de alt lucru. Amindoi vedeti unul in celalalt sansa de a va satisface aceste nevoi. Din acest motiv cadeti de acord in mod tacit asupra unui targ. Nu spuneti "negociez cu tine foarte tare" ci "te iubesc foarte tare" si atunci incep dezamagirile.
Nu e nimic gresit in a te indragosti de o anumita persoana, dar daca vrei sa creezi cu ea o relatie pe viata s-ar putea sa vrei sa mai si gindesti putin. Pe de alta parte, daca iti place sa treci printr-o relatie ca prin apa sau, inca si mai rau, sa ramai intr-una deoarece consideri ca "asa trebuie" si sa traiesti o viata de disperare tacuta, daca iti place sa repeti aceleasi tipare din trecut, da-i inainte si fa ceea ce multi oameni fac acum.
Daca amindoi cadeti de acord la nivel constient ca scopul relatiei voastre este de a va crea o ocazie, nu o obligatie - o ocazie pentru ca sa va dezvoltati, sa va exprimati pe deplin Sinele, sa va ridicati vietile la potentialul lor cel mai inalt, sa alungati orice gind fals sau idee meschina pe care ati avut-o despre voi insiva si sa va uniti in cele din urma cu Dumnezeu prin comuniunea celor doua suflete ale voastre - daca faceti acest juramint in locul juramintelor pe care le-ati facut - relatia are un inceput foarte bun. Cu toate acestea, nu este o garantie pentru succesul ei.
Daca doresti garantii in viata , atunci nu doresti viata. Doresti repetitii pentru un scenariu care a fost deja scris. Prin natura ei, viata nu poate sa dea garantii, pentru ca asta ar contracara intregul ei scop.
Intr-o relatie vor fi provocari si momente destul de grele. Nu incerca sa le eviti. Considera-le ocazii splendide pentru a indeplini ceea ce te-a facut sa intri in relatie – si in viata.”
avatar
Ana
VIP
VIP

Mesaje : 208
Puncte : 3473
Reputatie : 1150
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 48
Localizare : caracal

Sus In jos

Re: despre cum sa fie o relatie sa functioneze

Mesaj  Ana la data de Mar Iun 02, 2015 12:33 pm

uflete pereche sau persoane compatibile?
Sufletele pereche există, însă nu în forma aleatorie binecunoscută de către societate, ci ca persoane menite să se completeze reciproc, să iși clădească universul familial și să fie capabile de a se face fericite reciproc. Persoana menită să îți fie suflet pereche are capacitatea de a te cunoaște până la cele mai mici detalii, de a te învăța periodic lucruri noi și constructive, de a umple golul emoțional existent și de a te educa comportamental și moral. Ideea de suflet pereche este însă extrem de dăunătoare, credința în faptul că există o singură persoană care te poate face fericit fiind eronată și ducând către dezamăgire, tristețe, singurătate sau depresie. Chiar dacă majoritatea persoanelor folosesc această noțiune în momentul în care se îndrăgostesc, timpul le va demonstra că este nevoie de multă muncă psihică și sentimentală pentru a putea menține relația la cele mai înalte standarde.

Ideal este ca, pornind de la dragostea inițială, să se construiască un univers familial durabil, o relație armonioasă și o iubire profundă, protagoniști fiind doi parteneri ce se completează reciproc, se acceptă indiferent de calități sau defecte și își oferă sentimente pozitive necondiționate. Se poate spune că ți-ai întâlnit sufletul pereche atunci când adori o ființă chiar dacă i-ai descoperit latura negativă, uniunea rămânând la fel de puternică, indiferent de context.

Speranța întâlnirii sufletului pereche poate fi deșartă și nu se bazează pe argumente clare, astfel încât nu rămâne altă opțiune decât aceea de a construi o legătură profundă alături de partener, cu calitățile și defectele acestuia, căutarea perfecțiunii fiind un lucru dăunător și efemer!
avatar
Ana
VIP
VIP

Mesaje : 208
Puncte : 3473
Reputatie : 1150
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 48
Localizare : caracal

Sus In jos

Re: despre cum sa fie o relatie sa functioneze

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum