SA FII TU INSUTI

In jos

SA FII TU INSUTI

Mesaj  Ana la data de Vin Apr 24, 2015 9:02 am

Fericirea reprezintă lipsa oricărui conflict interior, o stare de spirit optimistă, o perspectivă pozitivă pe care o ai asupra vieții, iar nefericirea se poate datora unei dorințe neîmplinite (nu ești iubit, nu ai o stare bună de sănătate, nu ai bani), dar care se poate modifica, dacă ai motivația potrivită. Avem condiții de viață cu mult mai bune decât aveau regii și împărații, dacă ne gândim că avem acces la o tehnologie atât de
dezvoltată….. telefoane mobile, televizoare, mașini de spălat, autoturisme, avioane, energie electrică, etc. Octavian Paler spunea că fericirea nu înseamnă să ai ceea ce dorești, ci să dorești ceea ce ai.
Un om care rănește și face să sufere alte ființe (oameni sau animale) nu poate fi un om fericit. În viață totul se plătește, mai devreme sau mai târziu.
Eu consider că fericirea nu depinde de alte persoane/situații/lucruri materiale, ci reprezintă o alegere conștientă a fiecărei persoane, deoarece poate fi accesibilă în orice moment, atunci când:
Iubești. Desigur că există mai multe tipuri de iubiri (pentru soț/soție, frate/soră, copii, părinți, neamuri, prieteni, oameni, animale, natură) și fiecare om iubește, dar în felul lui unic. Nu îmi imaginez că există un ingredient al fericirii care să fie mai puternic și mai înălțător decât iubirea.
Ești liber. Când ai curajul să îți dai masca jos și devii autentic, indiferent de opiniile celor din jur, atunci reușești să te eliberezi de frica criticilor celorlalți. Omul poate să fie în libertate chiar dacă are lanțuri la mâini și la picioare, iar, în același timp, deși se află în afara zidurilor, trăiește într-o pușcărie (invizibilă), atunci când se teme să realizeze ceea ce își dorește.
Ești în armonie. Ceea ce gândești corespunde cu ceea ce spui și ceea ce faci. Poți să minți pe toată lumea, dar întotdeauna va exista cineva pe care este imposibil să minți, iar acel cineva …. ești TU. Orice minciună îți creează o stare de disconfort, un conflict interior care te macină mărunt de fiecare dată când nu spui adevărul. Fii cinstit cu tine!
Trăiești clipa.
avatar
Ana
VIP
VIP

Mesaje : 208
Puncte : 3473
Reputatie : 1150
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 48
Localizare : caracal

Sus In jos

Re: SA FII TU INSUTI

Mesaj  Ana la data de Dum Apr 26, 2015 8:19 am

Iubeşte, ceva sau pe cineva, nu lăsa lumea din jurul tău să-ţi schimbe sufletul, fii mereu îndrăgostit, de o persoană, de o idee, de un gând. Nu trăi fără pasiune, nu trăi fără speranţe, fără vise, fără zâmbete, priveşte mereu spre cer, nu uita că tu poţi fi ceea ce îţi doreşti să fii.
Uneori e greu, alteori te doare, dar niciodată nu uita să fii tu şi nu îţi închide sufletul, dacă oamenii arată nepasăre, demonstrează-le că ţie îţi pasă, că prietenia şi iubirea fac lumea mai frumoasă, că îmbrăţişarea unui prieten este nepreţuită.
Atunci când ai un prieten care stă lângă tine, fără vorbe, care înţelege cum te simţi fără să te întrebe, care nu îţi oferă sfaturi sau judecăţi pripite ci îmbrăţişări calde şi un braţ de care te poţi sprijini, atunci te poti considera un om norocos.
Oamenii nu sunt tot timpul răi din principiu, de obicei singurătatea, tristeţea şi durerea îi fac să aibă ziduri în jurul inimii şi aici intervine răutatea.
Înainte să judeci încearcă să înţelegi, fii deschis, iubeşte, nu-ţi închide inima, nu construi bariere în jurul tău, încearcă să construieşti poduri, încearcă să creezi legături.
Nu uita cine eşti şi cum vrei să fii, dar aminteşte-ţi că nu toţi vrem acelaşi lucru şi nu uita că iubirea nu are vârsta, dar lipsa ei te îmbătrâneşte.
P.S. Post pentru, şi inspirat de, prietenii mei, pentru ei cu mare drag, pentru că ştiu cum să iubească un caracter dificil, pentru că nu uită să zâmbească şi să râdă.
Pentru ceilalţi, vă doresc prietenii şi iubiri frumoase şi multe zâmbete, chiar şi atunci când doare…
avatar
Ana
VIP
VIP

Mesaje : 208
Puncte : 3473
Reputatie : 1150
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 48
Localizare : caracal

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum