CE E DRAGOSTEA

In jos

CE E DRAGOSTEA

Mesaj  Ana la data de Mar Apr 28, 2015 8:30 am

Dacă iubești, ierți, uiți, te lupți. Atunci când iubești, te interesează mai mult ca celălalt să fie bine și prin asta te ajuți și pe tine să fii bine. Poate să pară abstract la început, dar odată ce-ai înțeles ce înseamnă cu adevărat să ții la cineva atât de mult încât să nu-ți dorești decât ca el/ea să fie ok, poți să te bucuri de viață într-un alt fel. Începi să te simți util. Simți că poți să dai ceva înapoi.

Povești
Dacă iubești, ești capabil să te bucuri dacă cel/cea la care ții e fericit/ă, chiar dacă asta nu te include și pe tine. Nu-i nimic ciudat. Înseamnă că ai ajuns în punctul în care, indiferent de ce vrei tu, te poți bucura sincer pentru celălalt. Iubirea trece dincolo de propria bunăstare; presupune sacrificii din când în când.

În mod normal, urmărim să oferim tot ce-i mai bun persoanelor care ne sunt dragi. Avem însă concepția că doar noi suntem în stare să le oferim asta. Refuzăm să acceptam că mai există și alții acolo, care pot să le ofere la fel de multe, ba poate chiar mai multe decât am putea noi vreodată. Lasă-i pe oameni să greșească singuri dar rămâi lângă ei să-i ridici când vor cădea.

Oamenii au și zile proaste. Nu le pune etichete din cauza asta. Iubește-i pe toți si iartă-i. Toți avem momente de slăbiciune în care nu avem nevoie de reproșuri, ci de înțelegere din partea prietenilor. Doar atunci când ești în stare să treci peste orice supărare, să nu mai ții cont de trecut, să-i ierți pe toți cei care ți-au greșit, abia atunci o să fii în stare să te bucuri de fiecare om cu care interacționezi. Fii altfel decât restul lumii. Învață să iubești pe toată lumea. Începe să trăiești altfel.

Condiționare
Când începi cu reproșuri atunci când nu primești suficientă atenție sau recunoștință, e clar că nu poate fi vorba de iubire. O înțelegere între doi oameni, în care amândoi trebuie să fie în permanență dispuși să-i facă celuilalt pe plac, n-are nici o legătură cu iubirea. Iubirea înseamnă să-i oferi celuilalt două lucruri: libertate și încredere.

Iubire cu forța nu merge, oricât de mare ar fi dorința ta de a convinge cât ești de special. Expresia “te iubesc dacă …” este un non-sens. Nu poți impune restricții celor pe care pretinzi că-i iubești.

Nu poți trăi cu teama că persoana pe care tu o consideri specială n-o să-ți raspundă în acelați fel. Nu ești în măsură să pretinzi nimic. Tot ce poți face e să alegi să oferi iubire – de cele mai multe ori vei primi același lucru înapoi. Nu te amăgi spunându-ți că faci un lucru total dezinteresat, iar la final simți, brusc, o stare de disconfort din cauza mulțumirilor puține sau a lipsei acestora. Când alegi să ajutţ, o faci pentru a te ajuta pe tine să evoluezi.

Când am auzit prima oară psalmul din Biblie legat de iubire, am fost extrem de sceptic. Nu-mi imaginam că o să pot ajunge vreodată să rezonez cu el. Acum nu pot sa văd cum altfel a-i putea iubi.

“Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. (Corinteni 13.5)”

Dincolo de egoism
Am pierdut doi oameni în ultimul an. E oribil, epuizant si demoralizant să te vezi cu mâinile legate. Trebuie, însă, să accepți unele lucruri și să le iei ca atare. Oricât te-ai împotrivi, nu se va schimba nimic și îți rămâne doar să te înarmezi cu putere să treci prin și nu peste probleme. E evident că nu vroiam să-i las, vroiam să rămână cu mine cât mai mult timp posibil; când, încă, am reușit să trec peste momentul de maxim egoism, am înțeles că, uneori, pentru toți, un sfârșit e cel mai bun. Oricât de multă nevoie aș fi avut de ei acum, a fost mai bine ca ei să plece.
avatar
Ana
VIP
VIP

Mesaje : 208
Puncte : 3473
Reputatie : 1150
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 48
Localizare : caracal

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum