diverse retete culinare.

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

diverse retete culinare.

Mesaj  cr_1971 la data de Lun Ian 17, 2011 2:53 pm

In acest topic vom pune retete culinare de toate felurile.

cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 45

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

CIOCOLATA DE CASA

Mesaj  crystyna la data de Lun Ian 17, 2011 5:05 pm

INGREDIENTE:180g unt, 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 150ml apa, 2 lingurite esenta de vanilie, 200g alune intregi sau pisate.
PREPARARE:Se amesteca bine untul cu laptele praf si cacaoa pana cand dispar cocoloasele.
Amestecul trebuie sa devina omogen ca o pasta.
Separat se face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se lasa sa se dizolve zaharul,apoi se pune la foc iute pina se leaga ca un sirop de dulceata. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita din unt,lapte praf si cacao. Alunele pot fi incluse intregi sau macinate.
Se toarna in forme sau pe un platou mai mare unse in prealabil cu unt.Se lasa la rece cel putin 12 ore.
MENTIUNI:Se sereveste rece.

crystyna
VIP
VIP

Mesaje : 52
Puncte : 543
Reputatie : 374
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 31
Localizare : Wolfsburg,Germania

http://fanclubbodyandsoul.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Raffaelo

Mesaj  cristinaioana la data de Lun Ian 17, 2011 7:10 pm

Ingrediente:
200 gr. unt
200 gr. lapte praf
150 gr. zahar pudra
250 gr. nuca de cocos
100 gr. migdale prajite nesarate
esenta de migdale, esenta de cocos

Mod de preparare:
Untul se bate spuma cu zaharul pudra, se adauga laptele praf, 100 gr.nuca de cocos si esenta de migdale sau cocos. Se lasa la rece aprox. 10-15 min. Se fac bilute din compozitie, se pune in mijloc o migdala si se dau prin nuca de cocos. Se aseaza pe un platou si se dau la rece pentru 2-3 ore inainte de servire.
Pofta buna!

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Prajitura cu foi de pandispan

Mesaj  cristinaioana la data de Lun Ian 17, 2011 7:21 pm

Este o reteta foarte usor de facut si nici nu trebuie sa stam sa coacem foi.

Ingrediente:

o cutie cu 3 blaturi de pandispan (din comert cu vanilie sau cacao)
un pachet de crema de ciocolata sau lamaie sau trufe si rom din comert (eu prefer Dr. Oetker)
250 ml lapte
esenta de rom sau lamaie
un plic de glazura de ciocolata sau caramel (Dr.Oetker)
o punguta de alune de padure prajite nesarate (130-150 gr)

Mod de preparare:

Crema se bate cu laptele si se adauga esenta de rom sau lamaie (in functie de tipul cremei). Alunele se zdrobesc cu ajutorul unui facalet sau al unei sticle si se adauga in crema si se amesteca pana la omogenizare.
Se pune primul blat pe un platou se intinde crema, apoi al doilea blat, crema peste care se aseaza ultimul blat.
Peste ultimul blat se pune glazura de ciocolata sau caramel preparata conform instructiunilor de pe plic ( praful de glazura se pune intr-un castronel si se adauga 3-4 lingurite apa si se amesteca pana se omogenizeaza) imediat pentru a nu se intari. Se intinde in strat uniform si se lasa la rece 3-4 ore pentru a se intari crema dintre blaturi si glazura.
Se taie in mici dreptunghiuri sau dupa preferinta.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Multumesc...

Mesaj  lacrima1 la data de Mier Ian 19, 2011 12:49 am

Imi sunt foarte de folos toate retele voastre...imi place sa gatesc desi am timp putin...multumesc mult...minunat topic.

lacrima1
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 1215
Reputatie : 927
Data de inscriere : 17/01/2011
Varsta : 49
Localizare : London

Sus In jos

Carne tocata cu legume mexicane

Mesaj  crystyna la data de Sam Ian 22, 2011 3:19 pm

Nu am stiut ce nume sa ii pun acestei retete, asa ca am ales sa ii spun pur si simplu reteta de carne tocata cu legume mexicane. Initial am cochetat cu ideea de reteta de tocanita mexicana, insa nu are foarte multe in comun cu Mexicul in afara legumelor mexicane si a faptului ca am servit-o cu nachos. Este insa o mancare foarte consistenta, facuta cu tot ce mi-a trecut prin minte si ce am avut prin camara si frigider. Rezultatul a fost bun, pe cuvant ca a fost!
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata (de porc, vita sau amestec)
- o ceapa mare
- un morcov
- o felie de telina (cam 1/8 dintr-o telina mare)
- 5-6 catei de usturoi
- 500 ml suc de rosii
- 250 ml apa
- 3-4 linguri ulei
- 1 kg legume mexicane
- sare, piper, nucsoara, condimente pentru carne tocata (toate dupa gust)

crystyna
VIP
VIP

Mesaje : 52
Puncte : 543
Reputatie : 374
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 31
Localizare : Wolfsburg,Germania

http://fanclubbodyandsoul.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Cheg in 3 culori

Mesaj  cristinaioana la data de Dum Ian 23, 2011 11:51 am

Ingrediente:

2 check-uri (facute in casa sau cumparate din comert -unul cu vanilie si celalalt cu cacao)
1 plic budinca de capsuni
400 ml lapte
250 gr.unt sau margarina
3-4 linguri zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
2 plicuri glazura caramel sau ciocolata

Mod de preparare:

Check-urile se taie pe lung, budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic. Untul se bate spuma cu 2 pliculete zahar vanilat si se adauga treptat budinca putin racita.
Pe un platou se pune o fasie de check alb, deasupra un strat de budinca si apoi fasia de check maro si se imbraca cu glazura de caramel sau ciocolata, dupa gust.
Asa se procedeaza si cu celelalte fasii de check si budinca ramasa.
Se da la rece pentru 2-3 ore si apoi se taie felii. Au un aspect si un gust deosebit.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

cum se face mamaliga

Mesaj  cr_1971 la data de Dum Ian 23, 2011 1:48 pm

Mamaliga adevarata
Gospodinele din Bucovina sint experte in mamaliguta. Se spune chiar ca o tinara care nu stie sa faca mamaliga cum trebuie nu-i inca buna de maritat."Faina trebuie sa fie uscata si cernuta. Cea mai frumoasa mamaliga iese din malai grisat. Apa se pune in ceaun, la fiert, cu sare. Cind clocoteste, se pune putina faina, in ploaie, se mai lasa sa fiarba, apoi se pune toata faina odata si se lasa sa fiarba 10-15 minute, fara sa amestecam. Botul format se rupe in patru cu facaletul si se mai lasa la fiert. Dupa aceea, se micsoreaza flacara ori se trage ceaunul pe marginea plitei si se amesteca bine, sa nu ramina cocoloase. Ceaunul se pune iar la fiert, mamaliga se mai amesteca, apoi se rotunjeste cu o lingura umeda si se mai lasa sa se coaca usor. Apoi, se rastoarna pe un fund din lemn, iar mamaliga nu trebuie sa curga si neaparat trebuie sa fie rumenita usor. Se poate face si mamaliga pripita - cind clocoteste apa, se pune toata faina, in ploaie, si se amesteca mereu, pina este fiarta.

cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 45

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  lacrima1 la data de Dum Ian 23, 2011 2:48 pm

Admin a scris:Mamaliga adevarata
Gospodinele din Bucovina sint experte in mamaliguta. Se spune chiar ca o tinara care nu stie sa faca mamaliga cum trebuie nu-i inca buna de maritat."Faina trebuie sa fie uscata si cernuta. Cea mai frumoasa mamaliga iese din malai grisat. Apa se pune in ceaun, la fiert, cu sare. Cind clocoteste, se pune putina faina, in ploaie, se mai lasa sa fiarba, apoi se pune toata faina odata si se lasa sa fiarba 10-15 minute, fara sa amestecam. Botul format se rupe in patru cu facaletul si se mai lasa la fiert. Dupa aceea, se micsoreaza flacara ori se trage ceaunul pe marginea plitei si se amesteca bine, sa nu ramina cocoloase. Ceaunul se pune iar la fiert, mamaliga se mai amesteca, apoi se rotunjeste cu o lingura umeda si se mai lasa sa se coaca usor. Apoi, se rastoarna pe un fund din lemn, iar mamaliga nu trebuie sa curga si neaparat trebuie sa fie rumenita usor. Se poate face si mamaliga pripita - cind clocoteste apa, se pune toata faina, in ploaie, si se amesteca mereu, pina este fiarta.

Mi-ai facut o pofta grozava...asa ca azi voi face mamaliguta...mmmm buna Multumesc...

lacrima1
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 1215
Reputatie : 927
Data de inscriere : 17/01/2011
Varsta : 49
Localizare : London

Sus In jos

Antricot de vita cu ciuperci

Mesaj  cristina la data de Dum Ian 23, 2011 4:05 pm

Ingrediente:
antricot de vita 750 g
costita afumata 50 g
ciuperci (conserva sau proaspete) 200 g
ceapa 200 g
faina 75 g
smantana 400 g
ulei 150 g
verdeata 1 leg
piper
sare
Preparare:
Antricotul se taie in felii lungi, care se bat bine cu un batator de carne si se sareaza. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc impreuna, sub capac, circa 15 min. Se condimenteaza cu sare si piper. Costita afumata se taie felii subtiri si se amesteca cu ceapa si ciupercile. Fiecare antricot este umplut cu aceasta compozitie, rulat si fixat cu scobitori. Apoi se dau prin faina, se prajesc in ulei si apoi sunt scoase pe o farfurie. In uleiul ramas se desfac restul de faina, se stinge cu apa, se aseaza rulourile in sos si se fierb inabusit timp de circa 2 ore. Cand carnea este fiarta, se scot scobitorile, se adauga smantana si se mai potriveste o data gustul de sare.

La servit se presara cu verdeata tocata. Se mananca de regula cu cartofi natur.
Timp Preparare: 1 h 30 '

cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Chiftele de peste

Mesaj  wolfenstein la data de Mier Ian 26, 2011 2:49 pm

Ingrediente:
2 pastravi (trote),
2 morcov,
2-3 cartofi,
frunze telina,
dafin,
putin vin alb ,
boabe piper,
ou si pesmet
Preparare:

cartofi, morcovi si frunzele de telina , cele de dafin, piperul boabe si putina sare, se pun intr-o oala cu apa si vin,iar cand erau aproape fierte se adauga si pestele.

Se fierb circa 5-7 minute dupa care se scurge apa din oala, si se curata pestele de oase ,se macina cartofi si morcovul impreuna cu pestele si se sareaza din nou.


wolfenstein
moderator
moderator

Mesaje : 1405
Puncte : 8805
Reputatie : 6054
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  lacrima1 la data de Mier Ian 26, 2011 8:23 pm

wolfenstein a scris:Ingrediente:
2 pastravi (trote),
2 morcov,
2-3 cartofi,
frunze telina,
dafin,
putin vin alb ,
boabe piper,
ou si pesmet
Preparare:

cartofi, morcovi si frunzele de telina , cele de dafin, piperul boabe si putina sare, intr-o oala cu apa si vin cand erau aproape fierte se adauga si pestele.

Se fierb circa 5-7 minute dupa care se scurge apa din oala, si se curata pestele de oase ,se macina cartofi si morcovul impreuna cu pestele si se sareaza din nou.


Iata, ca acum am de unde sa ma inspir pentru a gati...D-ne, mi se face si pofta...nu rezist... buna

lacrima1
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 1215
Reputatie : 927
Data de inscriere : 17/01/2011
Varsta : 49
Localizare : London

Sus In jos

Antricot de vita cu legume

Mesaj  cristina la data de Joi Ian 27, 2011 3:01 pm

Ingrediente:
antricot de vita 750 g
ceapa 200 g
morcovi 300 g
mazare (conserva) 350 g
fasole verde (conserva) 350 g
faina 25 g
cartofi 1.5 kg
ulei 150 g
smantana 250 g
sare

Preparare:

Antricotul se taie felii lungi, cate una la o portie, se bat putin cu un batator de carne, se sareaza si se prajesc bine in ulei, rumenindu-se pe ambele parti. Se adauga apa si se lasa sa fiarba o ora sub capac. In uleiul ramas se caleste faina si ceapa tocata marunt. Se stinge cu apa, se adauga smantana si se lasa sa fiarba 15 min., apoi se aduga antricoatele si se fierb inca 10 min. Morcovii se taie cuburi si se calesc in ulei, se pune putina apa si se fierb sub capac, pana ce s-au inmuiat, se adauga mazarea scursa de zeama si fasolea verde taiata bucati si se lasa pe foc inca circa 10 min. Cartofii se curata, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg.

La servit, la fiecare portie se pune o felie de antricot, o cantitate de legume si una de cartofi natur cat si sos de smantana.
Timp Preparare: 1 h 30 '

cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

CLATITE CU CIOCOLATA

Mesaj  crystyna la data de Sam Ian 29, 2011 4:26 pm

Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, sare, ulei, ciocolata, nuci,

Pentru iubitorii de dulciuri, un desert nepretentios, dar delicios, imbracat in ciocolata... pur si simplu ti se topeste in gura!

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 200 g ciocolata menaj, 50 – 60 g miez de nuca.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Ciocolata menaj se pune intr-o craticioara la topit amestecandu-se continuu. Intre timp se marunteste cu cutitul miezul de nuca si se prajeste putin intr-o cratita joasa. Se incorporeaza nuca tocata in ciocolata si cu acest amestec se umplu clatitele, se impacheteaza in patru si se servesc calde. In loc de ciocolata menaj se mai poate folosi si Finetti.

crystyna
VIP
VIP

Mesaje : 52
Puncte : 543
Reputatie : 374
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 31
Localizare : Wolfsburg,Germania

http://fanclubbodyandsoul.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Dum Ian 30, 2011 8:10 pm

Patratele cu biscuiti


Ingrediente:

600 gr biscuiti (eu folosesc Petit Beure)
un pachet de unt sau margarina
3-4 linguri cacao
4 linguri zahar
2 linguri zahar pudra
200 ml lapte
200 gr nuca de cocos
esenta de rom
2 plicuri de glazura de ciocolata

Mod de preparare:

Laptele se amesteca cu 4 linguri zahar si cacao si se fierb pana se topeste zaharul. Biscuitii se faramiteaza si se pun intr-un castron adanc. Se adauga peste ei laptele caldut, esenta de rom si se amesteca pana se formeaza o pasta consistenta.
Untul/margarina se freaca bine cu zaharul pudra si se pune nuca de cocos si de freaca pana la omogenizare.
Pe un platou se pune o folie alimentara peste care se intinde jumatate din compozitia de biscuiti, peste se pune compozitia de unt si apoi restul de biscuiti.
Se da la rece pentru 2-3 ore pentru a se intari putin. Se face glazura de ciocolata conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura. Se intinde uniform si se da la frigider.
Se poate taia in orice forma doriti, dupa inspiratie.
Eu am taiat patrate potrivite peste care am pus un pic de frisca.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  zu.zu la data de Lun Feb 14, 2011 3:20 pm

Admin a scris:Mamaliga adevarata
Gospodinele din Bucovina sint experte in mamaliguta. Se spune chiar ca o tinara care nu stie sa faca mamaliga cum trebuie nu-i inca buna de maritat."Faina trebuie sa fie uscata si cernuta. Cea mai frumoasa mamaliga iese din malai grisat. Apa se pune in ceaun, la fiert, cu sare. Cind clocoteste, se pune putina faina, in ploaie, se mai lasa sa fiarba, apoi se pune toata faina odata si se lasa sa fiarba 10-15 minute, fara sa amestecam. Botul format se rupe in patru cu facaletul si se mai lasa la fiert. Dupa aceea, se micsoreaza flacara ori se trage ceaunul pe marginea plitei si se amesteca bine, sa nu ramina cocoloase. Ceaunul se pune iar la fiert, mamaliga se mai amesteca, apoi se rotunjeste cu o lingura umeda si se mai lasa sa se coaca usor. Apoi, se rastoarna pe un fund din lemn, iar mamaliga nu trebuie sa curga si neaparat trebuie sa fie rumenita usor. Se poate face si mamaliga pripita - cind clocoteste apa, se pune toata faina, in ploaie, si se amesteca mereu, pina este fiarta.


ii spon si eu lu mama sa imi faca si sa pap cu branza in burduf ok2

zu.zu
membru
membru

Mesaje : 11
Puncte : 144
Reputatie : 111
Data de inscriere : 13/02/2011
Varsta : 23
Localizare : braila

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  zu.zu la data de Lun Feb 14, 2011 3:26 pm

reteta mea favorita pe care o ador..este cea de FAGURI

3 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de ulei
7 linguri de lapte
esenta de vanilie
1/2 lingurita amoniac stins cu otet
faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.

Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus in forma ..sper sa aveti forma..

ps: daca aveti copii mici sigur o sa le placa ...eu am o nepotica..si le adora ..

zu.zu
membru
membru

Mesaje : 11
Puncte : 144
Reputatie : 111
Data de inscriere : 13/02/2011
Varsta : 23
Localizare : braila

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  zu.zu la data de Lun Feb 14, 2011 3:28 pm

puteti sa le si umpleti cu gem sau cu fineti..pe mn ma invatat mama sa fac o crema si la fel ies bune

50 g unt
3 linguri de zahar
1-2 linguri cacao
esenta de rom
nuca dupa gust si preferinta

Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.
Iamy ...

zu.zu
membru
membru

Mesaje : 11
Puncte : 144
Reputatie : 111
Data de inscriere : 13/02/2011
Varsta : 23
Localizare : braila

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:01 am

Pentru ca duminica serbam Floriile si se mananca preparate din peste va propun in continuare o reteta usor de facut si foarte gustoasa de musaca cu ton maruntit.


Ingrediente:

•1 kg cartofi albi
•3 conserve de ton maruntit in ulei
•4 oua
•1 cescuta cu lapte dulce
•2 linguri cu unt
•1 lingura cu faina
•150 g cascaval
•sare.

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt gata , din ei se prepara un piure cu o lingura de unt ,laptele fierbine si sare dupa gust.
Se unge cu untul ramas un vas cu peretii mai inalti si se tapeteaza cu faina.Se da deoparte.
In piure se mai amesteca 2 galbenusuri si 2 albusuri batute spuma tare.
Conservele se scurg bine de ulei si se amesteca si ele cu celelalte 2 galbenusuri si 2 albusuri batute spuma.
Se amesteca ambele compozitii foarte bine, apoi se pun in straturi alternative in vasul uns si tapetat inainte.
Primul si ultimul strat trebuie sa fie de piure.
Deasupra se presara cascavalul ras si se da la cuptor pana se coace.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca un pic si se taie in forma dorita. Se poate servi atat calda cat si rece, pe o frunza de salata si o feliuta de lamaie.
Pofta buna!

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:05 am

* Coronita cu capsune

Ingrediente :
- 250 g capsune
Pentru blat :
- 200 g faina
- 100 g unt
- 1 ou
- 5 linguri cu zahar
- 100 g fulgi de migdale
Pentru crema :
- 0.5 L lapte
- 3 galbenusuri
- 6 linguri cu zahar
- 50 g faina
- 50 g unt

Mod de preparare :

Amesteca intr-un castron faina , untul , oul si zaharul si toarna aluatul intr-o tava rotunda . Incinge cuptorul la 180 grade so coace timp de 20 minute. Incalzeste laptele la foc mic. Bate galbenusurile cu zahar si adauga faina. Toarna laptele fierbinte peste ele , amestecand usor . Pune 1 minut pe foc , apoi da deoparte si adauga untul amestecand energic . Lasa sa se raceasca . Spala capsunele , rupe-le coditele si taie-le pe lungime . Dupa ce s-a racit blatul , toarna peste el crema si decoreaza tarta cu capsune , asezate cu varfurile in sus . Infige in blat si crema si fulgi de migdale pentru a forma de jur-imprejurul tartei coronite .

! Cand faci crema , pune si o jumatate de lingurita cu esenta de vanilie sau de capsune .



* Rulada cu nuca

Ingrediente :

Pentru foaie :
- 400 - 500 g nuca macinata
- 200 - 250 g zahar pudra
- 3 - 4 linguri cu cacao
- 1 ou fiert
Pentru crema:
- 4 galbenusuri fierte
- 200 g unt
- 150 - 200 zahar pudra
- 1 plic cu zahar vanilat

Mod de preparare :
Pentru foaie , zdrobim bine cu o furculita oul , adaugam apoi pe un ceolofan nucile si celelalte ingrediente . Cu mana , se incorporeaza cu grija totul pana se formeaza o compozitie care oate fi modelata . Se lasa sa e odihneasca pe ceolofan , dupa care o intindem sub forma unei foi . Pentru crema , se farmiteaza intr-un castron galbenusurile , se adauga untul , zaharul pudra si cel vanilat . Se amesteca energic , pana devine o crema spumoasa , de culoare galbena . Se toarna crema peste foaie si se niveleaza cu o spatula . Se impatureste foaia ridicand marginile ceolofanului avand grije sa nu iasa crema din foaie . Rulada se pune la rece , si se taie doar atunci cand se serveste , felie cu felie .



*Bulete din carne de miel cu menta

Ingrediente :
- 600 g carne de miel
- 4 fire de menta
- 2 catei de usturoi
- 3 oua
- 4 felii de paine
- 50 ml lapte
- 1/4 lingurita ierburi aromatice ( maghiran , cimbru , cimbrisor )
- 1 varf de cutit ienibahar
- 150 ml ulei
- delikat pentru chiftelute

Preparare :

1.Inmoi in lapte miezul feliilor de paine . Speli carnea , o cureti de eventuale pielite si tendoane , o tai in cuburi si o toci impreuna cu painea scursa . Tai in bucatele 3 din cele 4 fire de menta.
2. In pasta de carne , incorporezi 2 oua batute , menta tocata , usturoi zdrobit , ierburi aromatice , ienibaharul si Delikat pentru chiftelute dupa gust .
3. Bati oul ramas cu putina sare . Din compozitie formezi sfere de marimea unei caise , pe care le treci prin faina , apoi prin ou .
4. Prajesti buletele in ulei , timp de 6-7 minute , apoi le scoti pe mai multe straturi de hartie absorbanta . Le asezi pe un platou decorat cu frunzulite de menta si le servesti de preferinta calde . Pofta buna !

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:07 am

Pastrav umplut la gratar

Ingrediente:

Avem nevoie de urmatoarele :
In primul rand de pastravi Smile
- 4 rosii mari decojite
- 3 ardei iuti bulgaresti
- zeama de la 2 lamai
- sare , piper alb, delikat
- ulei aproximativ 200 ml
- feliute de slanina
- cate un catel de usturoi ptr. fiecare pastrav
- gogosar
-crengute de rozmarin prospat

Preparare:

Tinem pastravii cca.2 ore la rece in urmatoarea compozitie :
Rosiile le decojim si le taiem cubulete marunte . Ardeii iuti se taie felii.Rosiile si ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb amestecam totul si asezam in compozitia obtinuta pastravii .

Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de slanina , o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o crenguta mica de rozmarin.
Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar. L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte ,15 pe cealalta .

Se ia de pe gratar se despacheteaza pastravul si se serveste cu un mujdei de usturoi pregatit in felul urmator : 3-4 catei de usturoi zrobiti se freaca cu o lingurita sare la care se adauga treptat un pic de ulei pana se ingroase un pic ca o maioneza , apoi adaugam un pic de boia (eu folosesc gulyasul crema ) , si peste se pune smantana ,se mai storce in el zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia (eu am pus la o cana de ceai o jumate de lamaie).
Se poate servi cu cartofi natur.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:10 am

Cornulete ce ti se topesc in gura

Pentru aluat:

1 kg faina
3 linguri pline cu untura
2 linguri otet
6 galbenusuri
4-500 g smantana
coaja rasa de la o lamaie
un varf cutit sare

Crema:

6 albusuri
200 g zahar
250 g nuca macinata
1 zahar vanilat
esenta de rom
putina sare

2 linguri untura pentru uns foile

Mod de preparare:
Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine.
Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale.
Din fiecare parte facem o foaie subtire ca de taitei care se unge cu untura topita .Presaram deasupra faina peste intreaga foaie si o facem sul.La fel procedam si cu celelalte doua parti.
Dam la rece la frigider pentru 2 ore aluatul.
Facem crema:
Albusurile cu sarea le batem tare spuma , adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste albusul.
Adaugam nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom si amestecam bine.
Cu facutul cornuletelor putem proceda in doua feluri:
- intindem una din cele 3 suluri in foaie foarte subtire , punem peste ea vreo 5 linguri de nuca cu albus si le intindem bine de tot intr-un strat cat mai subtire.Facem sul aluatul si il intindem apoi cu facaletul. Taiem cu cutitul patrate pe care le indoim in doua ,le presam putin cu degetele pe o latura si punem fasiile obtinute in tava pe hartia de copt. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute.
- in a doua varianta,sulul il taiem in fasii cam de 5 cm pe care le intindem bine de tot cu facaletul. Impartim ( taiem) foaia obtinuta in 4 , adaugam cate o lingurita de nuca cu albus, rulam, dupa care asezam cornuletele in tava pe foaia de copt. Dam tava la copt cam 20-25 minute.
Dupa ce toate cornuletele sunt coapte si racite , le facem cu zahar praf deasupra.
Pofta mare ! .





cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:13 am

Budinca cu branza si bezea

1 bagheta
500 g branza dulce
100 g zahar
5 oua
500 g pere
500 ml lapte
100 g stafide
100 g nuci
2 pliculete zahar vanilat

Pentru bezea iti trebuie:

3 albusuri
250 g zahar
Pregatesti asa:

Intr-un castron pui branza, adaugi zaharul, doua oua si omogenizezi totul foarte bine.
Tai bagheta in felii de 1 cm grosime.
Cureti perele de coaja si le dai pe razatoarea mare.
Intr-un castron, amesteci foarte bine laptele si trei oua.
Inmoi feliile de bagheta in lapte si le asezi intr-un vas termorezistent mai mic uns, cu unt.
Torni peste stratul de paine compozitia de branza, pui perele rase si presari stafidele, nucile tocate si zaharul vanilat.
Asezi la final un strat de bagheta inmuiata in lapte, iar lichidul ramas il torni deasupra.
Introduci vasul la cuptor pentru 15 minute.
Topesti zaharul in putina pa pe foc si cand fierbe torni siropul peste albusurile batute.
Intinzi bezeaua pe budinca si pui forma la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pofta buna!



cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:15 am

Piept de Pui pe Pat de Legume


Ingrediente:

Un piept mare de pui dezosat (sau doua mai mici),
cateva betisoare de bambus,
2 ardei grasi galbeni,
2 ardei grasi verzi,
5-6 rosii,
un morcov,
o telina mica,
6-7 catei de usturoi,
4-5 cepe rosii,
500 g ciuperci proaspete Champignion,
50 ml ulei de masline,
un praf de sare,
ierburi aromatice de la Provence,
un praf de piper,
un praf de boia (dulce sau iute,
dupa preferinta,
cateva fire de patrunjel verde,
2 foi de dafin

Preparare:

Pieptul se taie fasii lungi si subtiri, se sareaza si se condimenteaza cu ierburi, un praf de piper si unul de boia, se amesteca bine si se lasa cca. 30 minute, sa se condimenteze

Intre timp pregatim zarzavatul astfel: curatam si apoi taiem ceapa rosie, julien, ardeiul se feliaza, morcovul si telina se dau prin razatoare, catei de usturoi se feliaza si ei, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc si apoi se taie cubulete.

Fasiile de piept de pui se insira pe betisoare mai scurte din bambus, apoi se frig pe un gratar incins, intr-o picatura de ulei de masline.
Se incinge restul de ulei intr-o tigeie mai inalta si apoi se caleste ceapa si ardeiul, se adauga morcovul si telina rasa, apoiusturoiul feliat si la urma ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa sa se abureasca bine, in suc propriu. Se adauga si cubuletele de rosii, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de piper si ierburi aromatice apoi la sfarsit, dupa ce oprim focul se aduga verdeata tocata fin.

Amestecul de legume calite, se rastoarna intr-o tavita mai inalata, deasupra se pun frigaruile de pui, se infig frunzele de dafin, rupte in jumatati si se baga la cuptor cca. 20 de minute. Frigaruile se servesc fierbinti cu legume, alaturi de o salata proaspata, de sezon.

Pofta buna!

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:17 am

Rulada de pui

Ingrediente:
un piept de pui
2 linguri mustar dulce
5 g costita
100 g branza topita
1/2 morcov
sare,piper,cimbru
50 g alune macinate

Mod de preparare:
Desfac peptul de pui, sa obtin o foaie dreptunghiulara. Bat pieptul de pui pana obtin o foaie subtire pe care o condimentez si o ung cu mustar. Asez la un capat felii de branza topita si felii de morcov taiat in lungime.Rulez o data,asez felii de costita si inca un strat de branza topita, apoi rulez pana in capat.Ung ruloul cu ulei, il infasor in folie de aluminiu si dau la cuptor pentru 50 minute, in tava unsa cu ulei si o cescuta de apa. Desfac folia,las sa se raceasca, ung cu albus de ou,tavalesc ruloul prin alune macinate si prajesc cateva secunde in tigaia cu ulei incins. Rumenim uniform pe toate partile ruloului. Las sa se raceasca,tai felii si servesc rece ca aperitiv sau cald cu garnitura de cartofi, pilaf sau paste. Noi am servit cu paste, peste care am stropit sos de ardei.
.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 7:50 pm


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum