diverse retete culinare.

Pagina 2 din 2 Inapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

diverse retete culinare.

Mesaj  cr_1971 la data de Lun Ian 17, 2011 2:53 pm

Rezumarea primului mesaj :

In acest topic vom pune retete culinare de toate felurile.

cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 45

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos


Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:19 am

Rulada de pui in crusta de alune

Ingrediente:
un piept de pui
2 linguri mustar dulce
5 g costita
100 g branza topita
1/2 morcov
sare,piper,cimbru
50 g alune macinate

Mod de preparare:
Desfacem peptul de pui, se obtine o foaie dreptunghiulara. Batem pieptul de pui pana obtinem o foaie subtire pe care o condimentam si o ungem cu mustar. Asezam la un capat felii de branza topita si felii de morcov taiat in lungime.Rulam o data,asezam felii de costita si inca un strat de branza topita, apoi rulam pana in capat.Ungem ruloul cu ulei, il infasoram in folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 50 minute, in tava unsa cu ulei si o cescuta de apa. Desfacem folia,lasam sa se raceasca, ungem cu albus de ou,tavalim ruloul prin alune macinate si prajim cateva secunde in tigaia cu ulei incins. Rumenim uniform pe toate partile ruloului. Lasam sa se raceasca,taiem felii si servim rece ca aperitiv sau cald cu garnitura de cartofi, pilaf sau paste.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:21 am

Pastrav cu sos la cuptor

Ingrediente:
2 pastravi
3 linguri unt
jumatate de ceapa (fasii)
4-5 catei de usturoi
2 felii de lamaie
faina da grau
1 lingura faina de porumb
500 g smantana
50 ml vin
3 linguri conjac
sare, piper, foaie de dafin, oregano

Mod de preparare:
Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie.
Sosul:
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:24 am

Pui shanghai

Ingrediente pui shanghai (iute):

500 g piept pui dezosat
3 oua
1 ceapa verde
200 g faina
200 ml ulei pentru prajit
2 linguri pasta ardei iute
1 lingurita boia iute
2 linguri sos de soia
1/3 lingurita condiment chinezesc
sare, piper

Modul de preparare a retetei:
Pentru puiul Shanghai se taie pieptul de pui fasii de 1 cm latime, apoi se marineaza 1/2- 1h intr-un amestec de pasta de ardei iute, sos de soia si boia iute, amestecand din cand in cand pentru ca sosul sa acopere toate bucatile.
Ouale se bat cu faina, sare, piper, condiment chinezesc, frunze de ceapa tocate fin.
Pieptul de pui, marinat, se da prin faina, apoi prin ou, si se prajeste in ulei incins. Cand are culoare aurie, puiul shanghai se scoate si se pune pe un servet de hartie. Se serveste fierbinte.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:25 am

Ciorba de Curca

6 buc carne de curca
2 buc ceapa
un morcov
un castronel zarzavat pentru ciorba
cimbru
o leg leustean
o leg patrunjel
sare
1 l bors de putina
taitei de casa dintr-un ou
Preparare:
Curca dupa ce am taiat-o am oparit-o si am curatat-o de pene. Pasarea astfel pregatita o trecem prin flacara de la aragaz dupa care o frecam cu o mana de malai. O spalam bine scoatem cu grija intestinele si o portionam dupa trebuinta.

Alegem bucatile de carne si le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a dat in fiert curatam cu ajutorul unei palete spuma ce se formeaza deasupra.

Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras prin razatoarea de mere. Lasam sa fiarba pana ce carnea incepe sa se inmoaie putin dupa care adaugam zarzavatul pentru ciorbe de la borcan… asta in cazul ca preparati ciorba iarna si nu aveti la indemana legume proaspete (el contine: ardei gras, morcov, rosii, telina, frunze de patrunjel si leustean).

Cat timp fierbe ciorba preparam taiteii de casa dintr-un ou si faina cat cuprinde sa iasa un aluat mai tare. Ii taiem cu ajutorul unui cutit sau cu masina de facut taitei.

Adaugam taiteii in ciorba, iar cand acestia sunt fierti punem si borsul care in prealabil l-am incalzit bine. Definitivam gustul ciorbei cu sare iar dupa ce am oprit flacara adaugam in oala patrunjelul si leusteanul tocat marunt.

Pofta buna!

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 12:27 am

Somon la cuptor

Ingrediente:

- 6 bucati somon proaspat(se vede in poza de care am luat, dar merge si file)
- 3 catei usturoi
- o rosie
- 2 crengute marar proaspat(sau uscat, din care aveti)
- sucul de la o lamaie
- unt
- sare, piper

Se unge o tava cu unt. Se aseaza bucatile de somon in tava. Se toarna suc de lamaie peste fiecare bucata de somon. Se sareaza, pipereaza dupa gust. Se presara apoi mararul tocat marunt si usturoiul trecut prin presa.

S a asezat apoi cate un cubulet de unt pe fiecare bucata de somon si am acoperit cu o felie de rosie.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor(la 220C) 15 minute. Am scos folia si am mai lasat 5 minute.

Se serveste cu cartofi fierti in coaja, taiati cubulete, condimentati cu sare si marar si stropiti cu putin ulei de masline.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Apr 16, 2011 3:55 pm

Prajutura cu capsuni

Ingrediente:

* iaurt 250 gr.
* doua oua
* zahar100 gr.
* unt 50 gr.
* faina 125 gr.
* gris 125 gr.
* o jumatate de pachetel de praf de copt
* trei linguri cu dulceata de capsuni
* frisca 1/4 kg
* capsuni mici 0.3 kg
* zahar pudra 1 lingura

Mod de preparare:

Prajitura cu capsuni – In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

zacusca de toamna

Mesaj  cr_1971 la data de Lun Mai 02, 2011 11:54 am

Timp de preparare:
7 ore
Ingrediente:
3 kg gogosari copti
3 kg ardei grasi copti
3 kg ardei kapia copti
4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe)
2,5 kg ceapa alba
750 ml ulei
600 g pasta de tomate
sare, piper, foi de dafin
Mod de preparare:
Coci legumele, le cureti si le lasi la scurs. Ciupercile le fierbi 30 minute, le clatesti si le lasi la scurs. Ceapa curatata, o fierbi intreaga 10 minute, o lasi sa se raceasca. Dai pe robot toate ingredientele, omogenizezi compozitia, adaugi uleiul, condimentezi si dai la cuptorul incins, pana scade compozitia. Spre final, adaugi pasta de tomate, mai lasi in cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Dureaza cam 3 ore si jumatate.Imediat, asezi zacusca in borcane, capsezi, steriizezi in cuptorul incins 20 minute. Asezi borcanele sub paturi, lasi sa se raceasca. Pastrezi in beci sau in camara.

cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 45

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

TORT CU CIOCOLATA ALBA

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Mai 21, 2011 7:03 pm

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat cu zaharul pana se fac o spuma tare. Se adauga treptat galbenusurile si se bate compozitia pana se omogenizeaza.Se toarna faina in ploaie si se amesteca cu o lingura , de jos in sus, pentru a nu se lasa albusul batut,pana cand se incorporeaza toata faina.
Se unge o forma rotunda de tort sau o tava,cu unt/margarina si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia si se niveleaza usor cu o spatula, fara a apasa.
Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt in jur de 30 min ( se verifica cu un betisor daca aluatul este copt) - in primele 10 min nu se deschide usa cuptorului.
Dupa ce s-a copt blatul se scoate din cuptor,se scoate din forma si se lasa sa se raceasca intr-un loc care sa fie ferit de curenti de aer, pentru a nu se incruzi.

INGREDIENTE PENTRU CREMA:

1000 ml frisca lichida
600 gr ciocolata alba de menaj
3 pliculete de gelatina
fructe dupa preferinta - afine, bucatele de ananas, kiwi

Frisca lichida se pune intr-o craticioara la bain-marie si se lasa pe foc pana apar primele bule ca si cum ar incepe sa fiarba. Se da deoparte si se adauga ciocolata alba care a fost tinuta la temperatura camerei. Se pune iar la bain-marie si se amesteca incontinuu pana ce s-a topit ciocolata si s-a omgenizat compozitia. Se lasa la bain-marie pana cand face mici cocoloase. Se da de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se lasa la loc rece peste noapte.A doua zi se scoate compozitia din frigider, se bate cu mixerul pana devine o spuma. Gelatina se topeste conform instructiunilor de pe plic si se adauga racita peste compozitie si se bate bine pana la omogenizare.

Blatul de tort il taiem in 3 felii. Le insiropam si punem crema de mai sus. Peste fiecare strat de crema punem cateva fructe.

Se poate orna cu floricele din frisca, cu trandafiri care se gasesc de cumparat in supermarket-uri sau dupa preferinta si inspiratie de moment.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

chec aperitiv cu verdeata

Mesaj  cristina la data de Mier Iun 15, 2011 3:33 pm

Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Ne trebuie:
3-4 legaturi de ceapa verde
1 ardel rosu
4 oua
200 g cascaval
300 g sunca presata (sau alt mezel, la alegere)
4 lg faina
1 plic praf de copt
4 lg de ulei + 2 lg pt prajit ceapa
4 lg de iaurt
sare, piper

Mod de preparare:
Cum se face:
Curatam si spalam ceapa si ardelul apoi taiem ceapa verde, ardelul si le calim putin in 2 lg de ulei.
Amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea mare,ceapa,ardelul, faina si praful de copt. Punem sare, piper.
Apoi amestecam compozitia rezultata cu albusurile batute spuma.
Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins pt cca 35-40 de minute.
Se taie felii dupa ce se raceste.
Pofta Buna!!!

sursa : http://www.gustos.ro/retete-culinare/chec-aperitiv-cu-verdeata.html

cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Ardei umpluti cu couscous si branza de capra

Mesaj  cristina la data de Sam Iun 25, 2011 1:49 pm

Pentru estetica, se aleg ardei de culori diferite. Se spala ardeii, se taie in doua si se scot cotorul si semintele. Se da drumul la cuptor la 180°C. Branza de capra se taie cubulete cu latura de 5 milimetri. Daca stafidele sunt prea uscate, se hidrateaza in apa fierbinte sau pe aburi.

Ingrediente
3 ardei grasi
110 g couscous in stil marocan - 1 plic
25 g stafide
50 g branza de capra

Couscousul se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata se adauga stafidele si branza de capra si se amesteca. Se imparte compozitia in sase si se umplu jumatatile de ardei. Se pun apoi intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Ardeii trebuie sa se inmoaie un pic, dar nu de tot (nu ca pentru ardei copti). Se servesc calzi.

sursa : http://www.vulpeabucatar.com/retete/aperitive/ardeiumpluticucouscous/index.html

cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Drob de miel

Mesaj  cristina la data de Sam Iun 25, 2011 1:51 pm

Ingrediente
organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima)
5-7 fire de ceapa verde
4 fire de usturoi verde
3-4 oua
1 legatura de patrunjel
1 legatura marar
1 prapure sau pesmet
sare si piper
2-3 oua fierte, tari.

Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.

Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana).

Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este faramicioasa. Daca cumva mai este faramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Prapurele se spala in cateva ape. Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

sursa : http://www.vulpeabucatar.com/retete/aperitive/drob/index.html

cristina
moderator
moderator

Mesaje : 1000
Puncte : 6267
Reputatie : 4417
Data de inscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Aug 06, 2011 11:49 am

PATRATELE CU FULGI DE PORUMB

INGREDIENTE:

un pachet de margarina
10 linguri zahar
3 linguri miere de albine
4 lingurite cacao
esenta de rom
300-400 gr fulgi de porumb

MOD DE PREPARARE:

Margarina se pune la topit pe foc intr-o craticioara. Se adauga treptat zaharul, mierea de albine si se amesteca pana se topesc zaharul si mierea si compozitia incepe sa se lege. Se pune cacaoa si se mai lasa vreo 5 min pe foc. Se da craticioara deoparte si se amesteca pana se mai raceste. Se pun esenta de rom si fulgii de porumb si se amesteca pana se patrunde bine compozitia peste fulgi.
Pe o tava se pune folie alimentara transparenta si se intinde uniform compozitia. Se pune la frigider pentru 2-3 ore si apoi se taie in forma dorita.
Pofta buna!

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cristinaioana la data de Sam Aug 06, 2011 11:55 am

PASTA DE PESTE

INGREDIENTE:

3 cutii de ton maruntit in ulei
1 lamaie
3 linguri unt sau margarina
3 lingurite mustar
3 galbenusuri de ou fierte
o ceapa tocata fin
sare, piper, patrunjel, cimbru

MOD DE PREPARARE:

Untul/margarina se freaca cu un praf de sare pana devine spuma. Se adauga galbenusurile fierte, mustarul si se freaca bine pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga tonul foarte bine scurs de ulei, ceapa si condimentele, dupa gust. Se lasa la frigider pentru o ora pentru ase patrunde aromele.
Se serveste pe felii de paine prajita sau in jumatati de rosii sau pe feliute de lamaie, ornate cu patrunjel sau un pic de boia de ardei.

cristinaioana
VIP
VIP

Mesaje : 102
Puncte : 2388
Reputatie : 854
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 36
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  cr_1971 la data de Joi Ian 31, 2013 4:18 pm

imi plac foarte mult preparatele de la emisiunea top chef de pe antena 1,acolo unde vedem fel si fel de retete care poate nu le vom savura niciodata nicicand,so plus de toate,participantii care se misca extrem de foarte iute la prepararea mancarurilor.

cr_1971
Admin
Admin

Mesaje : 3655
Puncte : 13593
Reputatie : 4555
Data de inscriere : 10/01/2011
Varsta : 45

http://prieteni.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  Ana la data de Vin Feb 14, 2014 1:15 pm

faina (550) 1 kg
apa 500 g
ulei 30 g
sare 8 g
drojdie 10 g
cascaval/mozzarela 400 g
pasta tomate(concentrat 30%) 200 g
condiment pizza 10 g
sunca 300 g
chorizo 100 g
carnati 100 g
ciuperci 150 g
ceapa 70 g
ardei 100 g
masline 100 g
Aluatul:
Se pun faina si sarea intr-un bol, se face o adancitura in care se pune apa si drojdia si se lasa 5 minute dupa care se framanta timp de 8 minute. Se portioneaza aluatul in circa 8 bilute care trebuie puse in tava cu faina si acoperite cu folie. Se lasa la dospit timp de aproximativ 30 minute timp in care ar trebui sa isi dubleze volumul. Se pune la refrigerat minimum 30 minute pentru a fi mai usor de intins.
Sosul il obtinem prin amestecarea a 100 g apa cu pasta de tomate si condimentul pizza. Cascavalul se rade marunt, la fel ca si celelalte topinguri in functie de preferinte.
Se intinde aluatul si e pune intr-o tava unsa cu ulei.
Se intinde sosul pana aproape de margine.
Se presara casacavalul si se pun topingurile POFTA BUNA!


Ana
VIP
VIP

Mesaje : 208
Puncte : 3473
Reputatie : 1150
Data de inscriere : 12/01/2011
Varsta : 46
Localizare : caracal

Sus In jos

Re: diverse retete culinare.

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 3:46 pm


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Inapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum